Σημαντικές αλλαγές συντελέσθηκαν το τελευταίο διάστημα στη μετοχική σύνθεση και στη διοίκηση της “Κτήμα Σιγάλα Οινοποιητική ΑΕ” που έχει στην ιδιοκτησία της και εκμεταλλεύεται το ομώνυμο οινοποιείο, στους Μπαξέδες της Οίας, στη Σαντορίνη.

Συγκεκριμένα, ο κος Θανάσης Μαρτίνος εξαγόρασε το 60% των μετοχών, ενώ το υπόλοιπο 40% εξακολουθεί να κατέχει το Κτήμα Κυρ-Γιάννη που αναλαμβάνει πλέον και τη διοίκηση της εταιρείας.

Ο κος Στέλιος Μπουτάρης είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του Κτήματος Σιγάλα και ο κος Λάμπρος Παπαδημητρίου ο νέος Γενικός Διευθυντής. Ο κος Πάρις Σιγάλας παραμένει Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το Κτήμα Σιγάλα ιδρύθηκε το 1991 και το οινοποιείο αρχικά στεγάστηκε εκεί όπου παλαιότερα ήταν η παραδοσιακή κάναβα της οικογένειας του Πάρι Σιγάλα. Στη συνέχεια κατασκευάστηκε και λειτούργησε, το 1998, σε ιδιόκτητο χώρο, νέα μονάδα παραγωγής, εμφιάλωσης και παλαίωσης οίνων. Έκτοτε, και μετά από συνεχείς επενδύσεις εκσυγχρονισμού και επεκτάσεων, διαμορφώθηκε η σημερινή παραγωγική υποδομή με δυνατότητα επεξεργασίας και εμφιάλωσης 300.000 φιαλών ετησίως. Το 2003 διευρύνθηκε η μετοχική σύνθεσή της εταιρείας.

Τα κρασιά του Κτήματος, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, εξάγονται σε Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Αυστρία, Ολλανδία, Αγγλία, Κύπρο, Ελβετία, Χονγκ-Κονγκ, Σαγκάη, Σουηδία, Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Βραζιλία, ΗΠΑ και Καναδά.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη