16.4 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους το Σαββατοκύριακο 26-27/9

Για τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Share

Ελεύθερη για όλους θα είναι η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας το Σάββατο και την Κυριακή 26-27 Σεπτεμβρίου, οπότε γιορτάζονται οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (πάντα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου).

Ο φετινός εορτασμός των φετινών Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς έχει ως κοινό θέμα σε όλη την Ευρώπη “Πολιτιστική Κληρονομιά και Εκπαίδευση”. Η εξέλιξη της πανδημίας του Covid-19, οι μακρόχρονοι κοινωνικοί περιορισμοί σε παγκόσμιο επίπεδο με ποικίλες ποσοτικές και ποιοτικές διαβαθμίσεις, καθώς και τα συνεχώς τροποποιούμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας έθεσαν εκ των πραγμάτων τον εορτασμό των ΕΗΠΚ 2020 σε ένα τελείως διαφορετικό πλαίσιο. Ενώ ο θεσμός έχει ως πυρήνα την πολιτιστική κληρονομιά και τη σύνδεσή της με τις κοινότητες που την μοιράζονται με φυσικό και άμεσο τρόπο, ο φετινός εορτασμός δεν μπορεί παρά να προτάξει την υγεία όλων όσων συμμετέχουν σε αυτόν, εργαζομένων και επισκεπτών, και να προτείνει άλλους τρόπους σύμπραξης, δημιουργίας και συνύπαρξης για να πραγματωθεί.

Πενήντα φορείς θα προβάλουν ψηφιακές δράσεις κάτω από το ευρύτερο θέμα της σχέσης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της Εκπαίδευσης. Παραγωγές παλαιότερες ή νέες, σχεδιασμένες αποκλειστικά για το φετινό εορτασμό ή και όχι, ζωντανές ή μαγνητοσκοπημένες, οι δράσεις θα προβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια του τριήμερου εορτασμού, ενώ κάποιες θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμες και μετά. Δείτε το σχετικό πρόγραμμα εκδηλώσεων εδώ.

Όσον αφορά τις Κυκλάδες, οι μόνες δράσεις έχουν προγραμματιστεί από το σωματείο “Διαδρομές στη Μάρπησσα”, που θα προβάλει μαγνητοσκοπημένες οnline ξεναγήσεις σε κατοικίες του 17ου και 18ου αιώνα και σε ανεμόμυλο στον παραδοσιακό οικισμό της Μάρπησσας , αντιπροσωπευτικά δείγματα της παριανής λαϊκής αρχιτεκτονικής. Η προβολή των σχετικών βίντεο θα γίνει διαδοχικά στις 25, 26 & 27 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:00 μέσα από το κανάλι του φεστιβάλ στο YouTube.

Σε όλα τα νησιά όμως ισχύει η δωρεάν είσοδος, πάντα σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια του έτους η δωρεάν είσοδος ισχύει στις παρακάτω ημερομηνίες:
– 6 Μαρτίου, Ημέρα μνήμης Μελίνας Μερκούρη
– 18 Απριλίου, Διεθνής Ημέρα Μνημείων
– 18 Μαΐου, Διεθνής Ημέρα Μουσείων
– Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (το τελευταίο Σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου κάθε έτους)
– 28 Οκτωβρίου, εθνική εορτή
– την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1/11 μέχρι 31/3


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη