Ελεύθερη για όλους θα είναι η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας το Σάββατο και την Κυριακή 28-29 Σεπτεμβρίου, οπότε γιορτάζονται οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (πάντα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου).

Ο φετινός εορτασμός των φετινών Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς έχει ως κοινό θέμα σε όλη την Ευρώπη “Τέχνες και Ψυχαγωγία”. Στις εκδηλώσεις των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019, εξετάζεται η σχέση Τέχνης και Ψυχαγωγίας. Εάν πρόκειται για αξία ή κατάκτηση, ανάγκη βασική ή τεχνητή, ατομική ή συλλογική υπόθεση. Αφορά όλους ή λίγους και πώς ικανοποιείται σε κάθε εποχή και κοινωνία; Πώς λειτουργεί η σχέση του ελεύθερου χρόνου με την απόλαυση της Τέχνης; Ποιος είναι ο ρόλος που έχουν παίξει η μουσική και το θέατρο, η φύση και ο αθλητισμός, το βιβλίο και το παιχνίδι, οι γιορτές, στην ικανοποίηση αυτής της ανάγκης και πόσο μεγάλες ή μικρές είναι οι διαφορές από εποχή σε εποχή; Ποια είναι η σχέση των μουσείων με την ψυχαγωγία;

Σε περίπου 100 σημεία σε όλη τη χώρα, μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για τις ημέρες αυτές. Δείτε το σχετικό πρόγραμμα εκδηλώσεων εδώ. Στις Κυκλάδες οι μόνες δράσεις γίνονται στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στην Τήνο. Σε όλα τα νησιά όμως ισχύει η δωρεάν είσοδος.

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια του έτους η δωρεάν είσοδος ισχύει στις παρακάτω ημερομηνίες:
– 6 Μαρτίου, Ημέρα μνήμης Μελίνας Μερκούρη
– 18 Απριλίου, Διεθνής Ημέρα Μνημείων
– 18 Μαΐου, Διεθνής Ημέρα Μουσείων
– Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (το τελευταίο Σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου κάθε έτους)
– 28 Οκτωβρίου, εθνική εορτή
– την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1/11 μέχρι 31/3

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here