Στηρίζοντας τον πρωτογενή τομέα, τα παραδοσιακά προϊόντα και τη γαστρονομία, το ΚΕΚ Γεώργιος Γεννηματάς διοργανώνει διαδικτυακά σεμινάρια αποκλειστικά για εστιάτορες και επαγγελματίες μάγειρες σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, με τίτλο “Γαστρονομικές περιπλανήσεις στις Κυκλάδες/Δωδεκάνησα”.

Η γαστρονομική περιπλάνηση στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου περιλαμβάνει την παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών με τοπικά πιστοποιημένα παραδοσιακά προϊόντα, με οδηγούς καταξιωμένους εκπαιδευτές στον χώρο της εστίασης και εκλεκτούς προσκεκλημένους που θα παρουσιάσουν συνταγές που χαρακτηρίζουν κάθε νησί και αναδεικνύουν τις αιγαιοπελαγίτικες γεύσεις σε όλο τον κόσμο.

Το διαδικτυακό γαστρονομικό ταξίδι θα πραγματοποιηθεί, με τη συνδρομή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, το διάστημα 16-28 Απριλίου και περιλαμβάνει τα νησιά: Ρόδο–Σύμη, Σύρο, Άνδρο, Νάξο, Πάρο-Σαντορίνη, Μύκονο–Τήνο, Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Αστυπάλαια και Κάσο. Στόχος είναι η ανάπτυξη και αναβάθμιση των επαγγελματικών δεξιοτήτων των επαγγελματιών στον χώρο της εστίασης.

Οι εκπαιδεύσεις θα υλοποιηθούν εξ αποστάσεως διαδικτυακά μέσα από την πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης του ΚΕΚ για την απόλυτη ασφάλεια των συμμετεχόντων και των εκπαιδευτών.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των έργων “Δράσεις, ενημέρωσης, επιμόρφωσης και κατάρτισης στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες” με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Πληροφορίες και εγγραφές για τις Κυκλάδες εδώ και για τα Δωδεκάνησα εδώ.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here