“Μαζί για το Παιδί”: Δωρέαν ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς τον Φεβρουάριο

Για κατοίκους Κρήτης, Κυκλάδων, Κορίνθου, Θήβας και Οινοφύτων

Το Συμβουλευτικό Κέντρο του “Μαζί για το Παιδί” για γονείς, εκπαιδευτικούς και εφήβους θα διοργανώσει μέσα στον Φεβρουάριο δύο δωρεάν διαδικτυακά ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς, τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά σε κατοίκους Κρήτης, Κυκλάδων, Κορίνθου και Βοιωτίας.

Αδερφική σχέση, Τρίτη 6/2 και ώρα 17:00-18:30 | Εγγραφή ΕΔΩ

Οι γονείς ασκούν καταλυτική επίδραση στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού. Ωστόσο, πέρα από τους γονείς, η παρουσία των αδερφών διαδραματίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στη δόμηση της προσωπικότητάς του. Πρόκειται για μια πολύτιμη αλλά συνάμα και δύσκολη σχέση. Ο αδερφός εκτός από “όμοιος” είναι και “άλλος”, εκτός από “φίλος”, “σύντροφος στο παιχνίδι” είναι και “ανταγωνιστής”, “πηγή ζήλιας”. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση της αδελφικής σχέσης και η αναγνώριση και διαχείριση των δύσκολων συναισθημάτων που μπορεί να διακινήσει η παρουσία ενός αδελφού στη ζωή του παιδιού. Θα αναπτυχθούν αποτελεσματικοί τρόποι γονικής παρέμβασης με στόχο την ενίσχυση του αδελφικού δεσμού.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη βρέφους και νηπίου, Πέμπτη 8/2 και ώρα 17:00-18:30 | Εγγραφή ΕΔΩ

Ποια είναι τα στάδια ανάπτυξης ενός παιδιού; Πώς επιδρά το οικογενειακό περιβάλλον στην ψυχοσυναισθηματική του ανάπτυξη; Οι σχέσεις που βιώνουν τα παιδιά με σημαντικούς ενήλικες αλλά και με συνομήλικους τόσο στο πλαίσιο της οικογένειας όσο και εκτός αυτής, όπως σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, έχουν καθοριστική επίδραση στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και στην κοινωνικο-συναισθηματική τους ανάπτυξη. Στόχος του σεμιναρίου είναι μέσα από τη συζήτηση να αναγνωρίσουν και να εστιάσουν οι γονείς στο πώς μπορούν να ενισχύσουν τα παιδιά τους μέσα από την αλληλεπίδραση, ώστε να εξασφαλίσουν μια υγιή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη.

Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθούν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ΖΟΟΜ. Απαιτείται εγγραφή για κατοχύρωση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

Με τη δήλωση συμμετοχής και τη συγκατάθεσή των συμμετεχόντων στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων, θα σταλεί από την επιστημονική ομάδα του “Μαζί για το Παιδί” ενημερωτικό email με τις πληροφορίες σύνδεσης για την διαδικτυακή συμμετοχή.

Πληροφορίες: Στην τηλεφωνική γραμμή 11525 και στο email: 11525@mazigiatopaidi.gr

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη