Επιμελητήριο Κυκλάδων: Δωρεάν σεμινάρια για τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις τουριστικές επιχειρήσεις

Υποχρεωτική και φέτος η επιμόρφωση του συντονιστή/ιδιοκτήτη καταλύματος πάνω στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα

Έπειτα από τη δημοσίευση της νέας ΚΥΑ στις 17/3/2022 για τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου, βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορονοϊού Covid-19, το Επιμελητήριο Κυκλάδων ανακοίνωσε τις ημερομηνίες διεξαγωγής δωρεάν των απαραίτητων εκπαιδευτικών σεμιναρίων, προκειμένου τα μέλη του να ενημερωθούν έγκαιρα και έγκυρα και να προετοιμαστούν σωστά για το άνοιγμα και της φετινής σεζόν.

Αρχικά έχουν προγραμματιστεί δύο σεμινάρια για τα οποία πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους και αν υπάρξει ανάγκη θα προγραμματιστούν και άλλα τμήματα επιμόρφωσης:

  • Τρίτη 5 Απριλίου 2022, 13.00-15.00 και
  • Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, 18.00-20.00
Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Όπως ορίζει η νέα εγκύκλιος, η παρακολούθηση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι υποχρεωτική και συνδέεται με την ασφαλή και νόμιμη λειτουργία κάθε επιχείρησης διαμονής. Έτσι, απαιτείται εκ νέου εκπαίδευση του ιδιοκτήτη ή διευθυντή του καταλύματος:

• από 1 έως 50 δωματίων: εκπαίδευση ενός ατόμου ανά κατάλυμα
• άνω των 50 δωματίων: εκπαίδευση ενός ατόμου ανά υπηρεσία/τμήμα καταλύματος

Η προθεσμία ολοκλήρωσης εκπαίδευσης του ιδιοκτήτη/συντονιστή για την τουριστική περίοδο 2022 πρέπει να γίνει έως 1/6/2022 από συνεργαζόμενους φορείς (όπως είναι το Επιμελητήριο Κυκλάδων).

Η εκπαίδευση αφορά όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαμονής στις Κυκλάδες και παρέχεται δωρεάν στα ταμειακά ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί η απαραίτητη βεβαίωση παρακολούθησης.

Τα εκπαιδευτικά webinar θα πραγματοποιηθούν με εισηγητή τον κο Γιάννη Κακό, Τεχνολόγο Τροφίμων και Ποτών Msc εισηγητή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ΕΦΕΤ, μέσω της σύγχρονης πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης που διαθέτει το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με την οποία μπορούν να συνδεθούν έως και 1000 σημεία ταυτόχρονα.

Για όσους δεν έχουν εκδώσει το σήμα πιστοποίησης Health First, αυτό εκδίδεται από το Υπουργείο Τουρισμού στο https://www.healthfirsttourism.gr. Η επανέκδοση του σήματος πιστοποίησης Health First απαιτείται σε περίπτωση αλλαγής προσώπου υπευθύνου για την εφαρμογή του σχεδίου διαχείρισης.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη