Δωρεάν συμμετοχή των παιδιών στο summer camp του Δήμου ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας

Να καλύψει ο Δήμος Θήρας το συνολικό ποσό του προγράμματος καλοκαιρινής απασχόλησης για παιδιά, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι γονείς με κόστος συμμετοχής, ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας. Επιπλέον, ζητά να προβλεφθούν περισσότερες θέσεις στο πρόγραμμα, καθώς οι υπάρχουσες δε φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες (σ.σ. 250 παιδιά συνολικά σε δύο περιόδους, 125 ανά περίοδο των τεσσάρων εβδομάδων). Ζητά ακόμα να δημιουργηθούν μόνιμες δημοτικές δομές δημιουργικής απασχόλησης παιδιών στα χωριά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας, την Παρασκευή 17/5 η Δημοτική Επιτροπή συζήτησε και αποφάσισε σχετικά με τη διεξαγωγή καλοκαιρινών δραστηριοτήτων για παιδιά (summer camp), δραστηριότητες που συνιστούν “ανάσα” για τους εργαζόμενους γονείς, που με το κλείσιμο των σχολείων αντιμετωπίζουν σοβαρή δυσκολία.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

“Όμως ακόμα και αυτές οι δραστηριότητες αντιμετωπίζονται από τη δημοτική αρχή με τη λογική της ανταποδοτικότητας. Αφενός οι θέσεις που έχουν προβλεφθεί δεν φτάνουν να καλύψουν τις ανάγκες και αφετέρου μέρος του κόστος συμμετοχής βαραίνει τους γονείς που καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη την ίδια ώρα που η ακρίβεια και το υψηλό κόστος ζωής στο νησί εξαφανίζει το μισθό πολύ πριν τελειώσει ο μήνας” προσθέτει η Λαϊκή Συσπείρωση, αναφέροντας πως από τα 90.000 ευρώ που είναι το συνολικό κόστος του προγράμματος, ο Δήμος θα χρηματοδοτήσει μόνο τα μισά, ενώ τα υπόλοιπα θα καλυφθούν από τη συνδρομή που θα κληθούν να πληρώσουν οι γονείς κάθε παιδιού που θα λάβει μέρος στο summer camp.

“Eίναι κοροϊδία, την ίδια ώρα που οι δημοτικές δαπάνες για λόγους διαφήμισης και συμμετοχής σε εκθέσεις, φιλοξενίες κλπ, που πληρώνουμε όλοι μέσα από τους φόρους μας είναι αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, να μην δίνονται χρήματα ώστε για να καλυφθούν πλήρως τα έξοδα για τα παιδιά των εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στην ίδια συνεδρίαση δόθηκαν πάνω από 30 χιλιάδες σε φιλοξενίες”, σημειώνει η Λαϊκή Συσπείρωση, προσθέτοντας πως για εκείνη προτεραιότητα έχουν τα παιδιά, οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι που δεν μπορούν να πληρώνουν μία περιουσία για να απασχολούνται τα παιδιά τους δημιουργικά, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.

Σημειωτέον ότι η εν λόγω απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς η κα Μαρία Αργυρού την καταψήφισε για τους λόγους που περιγράφονται και παραπάνω. Ο κος Βασίλης Αλαφούζος ψήφισε “παρών”.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη