Σαντορίνη: Δράση ευαισθητοποίησης για τη σωστή ανακύκλωση

Ενημερωτική ημερίδα για επαγγελματίες και κοινό τη Δευτέρα 15/5 - Προβολή ντοκιμαντέρ την Τρίτη 16/5

Ως μήνα ενημέρωσης για την ανακύκλωση στη Σαντορίνη χαρακτηρίζουν τον Μάιο η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), η Ελληνική Εταιρεία Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), το Κέντρο Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Θήρας και το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας, θέλοντας να δώσουν έμφαση στη σημασία της σωστής διαχείρισης του μεγάλου όγκου ανακυκλώσιμων απορριμμάτων που παράγει η μεγάλη τουριστική -κυρίως- δραστηριότητα στη Σαντορίνη. Καθώς το ζήτημα της συνολικής διαχείρισης των απορριμμάτων στον ήδη υπάρχοντα και επιβαρυμένο ΧΑΔΑ του νησιού παραμένει φλέγον και επίκαιρο, η ορθή λειτουργία της ανακύκλωσης προκρίνεται ως λύση που μπορεί να δώσει “ανάσες”, μειώνοντας τα απορρίμματα που καταλήγουν εκεί.

Στο πλαίσιο αυτό, οι παραπάνω φορείς συμπράττουν για μια δράση που αποσκοπεί στην ενημέρωση κοινού και επαγγελματιών και στην ευαισθητοποίηση μαθητών και πολιτών για τις προκλήσεις και τις λύσεις που μπορεί να προσφέρει η σωστή λειτουργία της ανακύκλωσης.

Η δράση αποτελείται από τρία μέρη:

α) Μόνιμη έκθεση με ενημερωτικό υλικό και φυλλάδια, στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας, στη Βλυχάδα.

β) Ενημερωτική ημερίδα για επαγγελματίες και κοινό, υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας, τη Δευτέρα 15/5, ώρα 18:30, στο Μπελλώνειο.

Ομιλίες ευαισθητοποίησης για θέματα ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας σε  θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο με τους παρακάτω ομιλητές:

– Δημήτριος Λέκκας, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου
– Ζωή Πολυμεροπούλου, Πρόεδρος Συμβουλίου Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης ΕΛΛΕΤ
– Μάρω Ευαγγελίδου, Πρόεδρος Συμβουλίου Θεσμικού Πλαισίου ΕΛΛΕΤ
– Βασίλης Μακρίδης, Διευθυντής έργου ΕΕΑΑ
– Δέσποινα Κουκούλη, Περιβαλλοντολόγος, εκπρόσωπος ΚΔΑΥ Θήρας

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

γ) Προβολή της ταινίας “Trashed” (2012) σε συνεργασία με το “Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών” της ΕΛΛΕΤ, την Τρίτη 16/5 στο Μπελλώνειο, το πρωί για μαθητές και καθηγητές του γυμνασίου Φηρών και στις 19:00 για το κοινό. Θα ακολουθήσουν προβολές και σε σχολεία.

Πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό ντοκιμαντέρ που ακολουθεί τον ηθοποιό Τζέρεμι Άιρονς καθώς ερευνά τον αντίκτυπο του σύγχρονου σπάταλου καταναλωτισμού και της ρύπανσης της ανθρωπότητας.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη