“Δρόμοι της Αφαίρεσης” από τον Πέπο, μέχρι 30/9 στο Μέγαρο Γκύζη

Μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενείται στον χώρο του Μεγάρου Γκύζη η πέμπτη ατομική έκθεση του εικαστικού Πέπου-Βαγγέλη Ρούσσου, με γενικό τίτλο “Δρόμοι της Αφαίρεσης”.

Στη νέα σειρά έργων του, ο καλλιτέχνης εμμένει και πάλι στην αφαίρεση. Με βαθιά καλλιτεχνική αίσθηση, συνεχίζει να επιδιώκει την υπέρβαση της συμβατικής εικονοποιίας, διασπώντας την οπτική πληροφορία και ανάγοντας οικείες εικόνες σε αφηρημένα σχήματα.

Για την κυρίαρχη στα έργα του τεχνοτροπία, η Ανίτα Σκαρπαθιώτη, Λέκτορας Κλασικών και Μεσογειακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Ιλινόις-Σικάγο, σημειώνει σε κείμενό της που περιλαμβάνεται στον κατάλογο της έκθεσης: “Ο Πέπος συνεχίζει να επικεντρώνεται στην ηλεκτρονική επεξεργασία και παραποίηση φωτογραφικών συνθέσεων από τα καθημερινά και τα ανθρώπινα, τις οποίες ανασυνθέτει σε παραδοσιακές υδατογραφίες, απεικονίζοντάς τες σε βαμβακερό χειροποίητο χαρτί και χρησιμοποιώντας χρώματα ακουαρέλας με μια πολύ προσωπική τεχνική. Μετά από αλλεπάλληλες χρωματικές επικαλύψεις, η ζωγραφική εικόνα καθίσταται πυκνή κάνοντας την υδατογραφία αδιαφανή. Στο τελικό στάδιο της διαδικασίας αυτής, ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί χρώματα γκουάς, εντείνοντας έτσι τις πλούσιες χρωματικές εναλλαγές. Με τη συνύπαρξη αυτών των δυνατών αντιθέσεων δημιουργεί αυθαίρετα επίπεδες δυναμικές μορφές που δίνουν την αίσθηση νεανικού σφρίγους, ενέργειας και ζωντάνιας”.

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της αίθουσας τέχνης Τεχνοχώρος και είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά πλην Κυριακής, 10:00-20:00.

Χορηγοί της έκθεσης είναι οι εταιρείες: ΑργυρόΝησος, GALINI, Σπύρος Δαρζέντας, Ftelos, Santo Tech.

Το Atlantea είναι χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη