Δυναμική διαμαρτυρία κατοίκων του Βουρβούλου έξω από το Δημαρχείο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων του Βουρβούλου πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012, έξω από τα γραφεία του Δήμου Θήρας. Οι Βουρβουλιανοί αντιδρούν στο ενδεχόμενο δημιουργίας ΟΕΔΑ (Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων) στην ευρύτερη περιοχή του χωριού τους.

Η συγκέντρωση ήταν ιδιαίτερα δυναμική και επανηλλειμένα δημιουργήθηκε ένταση. Ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος, ο οποίος από την είσοδο του Δημαρχείου επιχείρησε να απευθυνθεί στους συγκεντρωμένους, έγινε αντικείμενο έντονων διαμαρτυριών και κάποιων προσβλητικών εκφράσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι η μελέτη, που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, προκρίνει ως καλύτερη θέση, για τη δημιουργία ΟΕΔΑ, το “Ορυχείο Μεταξά” στο Μεγαλοχώρι. Οι κάτοικοι του Βουρβούλου όμως φοβούμενοι ότι η αρχαιολογική υπηρεσία δεν θα είναι σύμφωνη για τη θέση αυτή, έχουν ξεσηκωθεί καθώς η περιοχή τους προτείνεται ως δεύτερη και τρίτη εναλλακτική λύση.

Στο μεταξύ επιβεβαιώθηκε περίτρανα ότι το έλλειμμα ενημέρωσης, για το τι ακριβώς είναι και τι περιλαμβάνει μία ΟΕΔΑ, είναι τεράστιο και δεν βοηθάει στην ορθολογική προσέγγιση του ζητήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη