Σαντορίνη: Δυνατές αναμετρήσεις στα σχολικά πρωταθλήματα μπάσκετ και ποδοσφαίρου

Στις ομάδες του ΓΕΛ Θήρας τα ροζ φύλλα αγώνα

Το Γενικό Λύκειο Θήρας θα είναι εκείνο που θα εκπροσωπήσει το νησί της Σαντορίνης στα σχολικά πρωταθλήματα μπάσκετ κοριτσιών και αγοριών, καθώς και στο σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου αγοριών, καθώς οι ομάδες του επικράτησαν των αντίστοιχων του Επαγγελματικού Λυκείου Θήρας με 30-25, 46-43 και 2-1 έπειτα από πολύ ωραία παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΠΠΟΣ και στο δημοτικό γήπεδο Φηρών.

Στον αγώνα μπάσκετ των κοριτσιών, το ΓΕΛ Θήρας, το οποίο πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα του νομού Κυκλάδων, φάνταζε ως το φαβορί πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Στα πρώτα λεπτά οι αθλήτριες του ΓΕΛ μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και πήραν ένα μικρό προβάδισμα, όμως τα κορίτσια του ΕΠΑΛ δεν άφησαν σε κανένα σημείο τη διαφορά να ξεφύγει και ήταν ανταγωνιστικές σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης έχοντας ευκαιρίες ακόμα και να προσπεράσουν στο σκορ (ειδικά στη διάρκεια του πρώτου μισού του αγώνα). Πρώτη σκόρερ των νικητριών ήταν η Θεοδώρα Τσαβδαρίδη με 9, ενώ ακολούθησαν η Ευθυμία Παντζιαρίδη με 8 και η Άντζελα Κεβάνι με 7. Από τη μεριά του ΕΠΑΛ, η Αθανασία Συρίγου σημείωσε 11 πόντους, ενώ η Άννα Δελημάνη πέτυχε 9 όντας ταυτόχρονα πολύ καλή στα οργανωτικά της καθήκοντα.

Στο παιχνίδι μπάσκετ των αγοριών ο ανταγωνισμός ήταν ακόμα μεγαλύτερος, αφού τα παιδιά που αγωνίζονται στην Αθλητική Ένωση Σαντορίνης ήταν μοιρασμένα στα δύο σχολεία. Το ΕΠΑΛ ξεκίνησε καλύτερα στην αναμέτρηση παίρνοντας ένα μικρό προβάδισμα (9-12 στη λήξη του πρώτου οκταλέπτου, όμως το ΓΕΛ αντέδρασε και προηγήθηκε με 24-20 λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Σε εκείνο το σημείο το ΕΠΑΛ ισοφάρισε σε 24-24 (σκορ ημιχρόνου), ενώ προηγήθηκε με 24-29 στην έναρξη της τρίτης περιόδου χάνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμα ύστερα από αντιαθλητικό φάουλ. Έτσι, αντί η διαφορά να ξεφύγει στους 7 ή και περισσότερους πόντους, μειώθηκε στην επόμενη επίθεση του ΓΕΛ, με το τρίτο οκτάλεπτο να κλείνει στο εύθραυστο 35-33 υπέρ του ΓΕΛ.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Στην τελευταία περίοδο οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ νευρικά λόγω και της κρισιμότητας του αγώνα, μη σκοράροντας για σχεδόν δυόμιση λεπτά. Το ΓΕΛ προηγήθηκε με 42-37, όμως το ΕΠΑΛ απάντησε με σερί 0-6 και με καλάθι του Επιφάνιου Φύτρου πέρασε μπροστά με 42-43, στα 38,5 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα. Σε εκείνο το σημείο το τρίποντο του Χάρη Μουρατίδη από τα 9 μέτρα έδωσε προβάδισμα δύο πόντων στο ΓΕΛ (45-43, στα 29,9 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη), με τους μετέπειτα νικητές να παίζουν καλή άμυνα στην τελευταία φάση.

Πρώτος σκόρερ του ΓΕΛ ο Χάρης Μουρατίδης, ο οποίος σημείωσε 20 πόντους, με 5 εύστοχα τρίποντα, ενώ 7 σκόραρε ο Μάριος Φωκιανός και 6 ο Λεωνίδας Ιλάσκου. Για το ΕΠΑΛ πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Γιώργος Καβαλλάρης με 14 και 2 εύστοχα τρίποντα, ενώ τον ακολούθησαν οι Γιάννης Κασαπίου με 9, Αλέξανδρος Διαμαντής με 8 και Επιφάνιος Φύτρος με 6.

Στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων, το ΕΠΑΛ ήταν εκείνο που φάνηκε να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά, όμως στην πρώτη του επίθεση το ΓΕΛ ευτύχησε να προηγηθεί, όταν στο 5’ ο Ρούσσης με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Χαϊνταράι, ο οποίος με πολύ όμορφο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα Κόκα για το 1-0.

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το πρώτο γκολ, το ΓΕΛ πέτυχε και δεύτερο γκολ όταν ο Πάπα εκτέλεσε φάουλ από πλάγια με την μπάλα να καταλήγει απευθείας στα δίχτυα αφού πέρασε από όλους.

Το ΕΠΑΛ όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, αφού οι παίκτες του ανασυντάχθηκαν γρήγορα και κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 στο 20’. Ο Καρράς έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα βρήκε στο έδαφος και πέρασε από τους κεντρικούς αμυντικούς με τον Λέσι να έρχεται από πίσω και να τελειώνει τη φάση με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή. Το ΕΠΑΛ στη συνέχεια του ημιχρόνου προσπάθησε να επιτεθεί χωρίς όμως να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του ΓΕΛ, τα παιδιά του οποίου αμύνθηκαν επιτυχώς.

Το δεύτερο μισό της αναμέτρησης είχε σαφέστατα περισσότερες ευκαιρίες, έλειψε όμως το γκολ για τις δύο ομάδες. Αρχικά το ΓΕΛ απείλησε σε δύο περιπτώσεις. Ο Κόκα στο 46′ νίκησε τον Πάπα σε τετ α τετ από πλάγια θέση, ενώ ο Φύτρος στο 53’ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα είδε τον Γιάννη-Ραφαήλ Ξαγοράρη να του βάζει κόντρα σε σουτ από πολύ καλή θέση εντός της περιοχής.

Στο 58’ ο Γαλανός έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για το ΕΠΑΛ όταν με πολύ ωραία ενέργεια από τα πλάγια απέφυγε τους Χαϊνταράι και Ρούσση και σε τετ α τετ από τα πλάγια με τον Παναγιώτη Ξαγοράρη έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Στο 66’ ο Καρράς πήρε μια κεφαλιά από σέντρα του Δαμίγου χωρίς όμως να ανησυχήσει τον Ξαγοράρη. Η απάντηση ήρθε στο επόμενο λεπτό για το ΓΕΛ, όταν ο Διονυσόπουλος από το ύψος της μικρής περιοχής έπειτα από σέντρα του Πάπα έστειλε την μπάλα άουτ στη μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία του ΓΕΛ στην αναμέτρηση. Πολύ μεγάλη στιγμή και στο 79’ με τον Φύτρο να βγαίνει τετ α τετ με τον Κόκα, με τον τερματοφύλακα του ΕΠΑΛ να αποκρούει και να κρατάει την ομάδα του στο παιχνίδι. Τελευταία ευκαιρία στο 82’ για το ΕΠΑΛ όταν ο Καρράς βρήκε την μπάλα με το κεφάλι από σέντρα του Γαλανού, δεν μπόρεσε όμως να της δώσει τροχιά προς τα δίχτυα με το 2-1 να σφραγίζει τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων.

Μια πολλή όμορφη εικόνα Fair Play στον αγώνα ήταν η στιγμή που παίκτες και των δύο ομάδων βοήθησαν τον Ιωάννη – Ραφαήλ Ξαγοράρη να αποχωρήσει από το γήπεδο όταν τραυματίστηκε.

Με ανακοίνωσή τους, ο Πρόεδρος του ΔΑΠΠΟΣ Βασίλης Αλαφούζος και το Δ.Σ του Οργανισμού συγχαίρουν τα παιδιά που αγωνίστηκαν, αλλά και όσα βρέθηκαν στις εξέδρες των γηπέδων προκειμένου να υποστηρίξουν τους συμμαθητές τους, “για την άψογη συμπεριφορά τους και την καταπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν, αποδεικνύοντας πως ο αθλητισμός μπορεί να προάγει πολιτισμό και παράλληλα να γίνει το μέσο που θα συμβάλει να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι”.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη