Δύο νέα Airbus στον στόλο της SKY express τους επόμενους μήνες

Το επενδυτικό της πλάνο συνεχίζει και το 2023 η Sky express, παραλαμβάνοντας τον Μάρτιο και τον Απρίλιο τα δύο πρώτα της Α321neo αεροσκάφη. Η προσθήκη των δύο πρώτων AIRBUS A321 neo, όπως ανέφερε ο Γεράσιμος Σκαλτσάς, Chief Commercial Officer της SKY express, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η εταιρεία από κοινού με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, αποδεικνύει τη σταθερά ανοδική πορεία της, “η οποία θωρακίζεται συνεχώς με νέες ιδέες, νέα προϊόντα και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να είμαστε σε θέση να σχεδιάζουμε με αισιοδοξία το μέλλον μας”.

Τα βασικά μεγέθη του 2022 σε σύγκριση με του 2019

– Οι συνολικές πτήσεις κατά το 2022 ήταν αυξημένες κατά σχεδόν 50% ξεπερνώντας τις 49.000, καλύπτοντας 34 προορισμούς εσωτερικού και 24 εξωτερικού.
– Οι επιβάτες της εταιρείας το 2022 σχεδόν τριπλασιάστηκαν, φτάνοντας τους 3.500.000, αντανακλώντας και την εισαγωγή δύο AIRBUS Α320neo στο στόλο.
– Το 2022 τα συνολικά εκτιμώμενα έσοδα της εταιρείας υπερτριπλασιάστηκαν φτάνοντας τα 267 εκατ. ευρώ, οδηγούμενα από την υψηλότερη ανάπτυξη των πτήσεων εξωτερικού.
– Αντίστοιχα, με την ωρίμανση των δρομολογίων εξωτερικού, το μέσο έσοδο ανά επιβάτη το 2022, σχεδόν διπλασιάστηκε.
– Η μέση πληρότητα βελτιώθηκε κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες κατά τη διάρκεια του 2022, αποδεικνύοντας τη δυναμική της εμπορικής πρότασης της εταιρείας, της επιχειρησιακής της αποτελεσματικότητας, αλλά και συμβάλλοντας στην επαναφορά της τουριστικής κίνησης κοντά στα επίπεδα του 2019.
– Η οργανική αυτή ανάπτυξη των μεγεθών της εταιρείας υποστηρίχτηκε από ισχυρή αύξηση των θέσεων εργασίας που έφτασαν το 2022 τις 619, με 390 νέες προσλήψεις την τετραετία 2019-2022, που περιλαμβάνει και την περίοδο της πανδημίας (βάσει στοιχείων 31/8/2022).

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Ειδικότερα για το 2020, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η SKY express, παρόλο που ήταν έτος πανδημίας, με την οικονομία να είναι κλειστή και τις επιπτώσεις της να είναι συντριπτικές, “η εταιρεία, όχι μόνο επέδειξε ανθεκτικότητα, αλλά προχώρησε στο σχεδιασμό και υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου, βάσει του οποίου δημιούργησε και υλοποίησε το επιχειρησιακό της μοντέλο. Άλλαξε τα δεδομένα της ελληνικής αεροπορικής αγοράς και συνέβαλε στη διαμόρφωση του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος στη χώρα”.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα στοιχεία του Eurocontrol, η SKY express αναδείχθηκε ως η ευρωπαϊκή εταιρεία με τη μεγαλύτερη αύξηση σε επίπεδο πτητικού έργου για το 2022 σε σχέση με το 2019. Βάσει των σχετικών στοιχείων του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών, η SKY express αναδείχτηκε για 5η συνεχόμενη χρονιά ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη