Θ. Πλεύρης: Εφαρμογή νέων μέτρων από τις 3/1/22

Στην εξειδίκευση επιπλέον μέτρων που εισηγήθηκε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε σήμερα (27/12), προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της υπερ-μεταδοτικής παραλλαγής “Όμικρον” του SARS-CoV-2, προχώρησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Τα μέτρα θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου έως και τις 16 Ιανουαρίου, με προοπτική επέκτασης εφόσον οι επιδημιολογικοί δείκτες δεν βελτιωθούν.

Τα μέτρα είναι τα εξής:

  • Επιπλέον των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και των σούπερ μάρκετ όπως ισχύει ήδη, υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής μάσκας και από τους εργαζόμενους στην εστίαση. Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε κάθε περίπτωση όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, με 6 άτομα ανά τραπέζι, μόνο καθήμενους και με μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Η μουσική προς το παρόν διατηρείται, αλλά όπως είπε ο υπουργός αν δεν τηρηθεί το μέτρο, θα διακοπεί και η μουσική.
  • Στα γήπεδα, η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Όπως είπε ο υπουργός, αν το μέτρο δεν τηρηθεί, οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
  • Σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα εφαρμοστεί τηλεργασία έως και 50% ενώ θα ισχύσει και το κυλιόμενο ωράριο.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης μπαίνουμε στην επικράτηση της Όμικρον και πρέπει να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα προστασίας. Τα κρούσματα εντοπίζονται σε μικρές ηλικίες και έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων και για συχνούς αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη