Εφ’ όλης της ύλης συνάντηση για τη Σαντορίνη στο Υπ. Τουρισμού

Συνάντηση εργασίας για όλα τα σημαντικά τρέχοντα θέματα της Σαντορίνης είχαν με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας και ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας Νίκος Νομικός.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου Θήρας, ο Δήμαρχος έθεσε ως προτεραιότητα τη σύγκληση της Διυπουργικής Επιτροπής, προκειμένου να γίνει επισκόπηση, αξιολόγηση και συντονισμός της δράσης των συναρμόδιων κεντρικών φορέων, ως προς το στρατηγικό σχέδιο της Σαντορίνης, ενώ σχετικά με τα μεγάλα και σημαντικά έργα των θαλάσσιων υποδομών (μαρίνα Μονόλιθου και νέο λιμάνι) τονίστηκε η ανάγκη επίσπευσής τους.

Εκφράστηκε επίσης η βούληση της Δημοτικής Αρχής να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τον χαρακτηρισμό της Σαντορίνης ως Πρότυπου Τουριστικού Προορισμού Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και για την ίδρυση και λειτουργία του Οργανισμού Προώθησης και Διαχείρισης Προορισμού (DMMO) καθώς και του Τοπικού Τουριστικού Παρατηρητηρίου.

Ενόψει της φετινής τουριστικής περιόδου, για την οποία οι προβλέψεις είναι  ευνοϊκές, συζητήθηκαν ζητήματα καλύτερης οργάνωσης του νησιού, με στόχο τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την καλύτερη συνολική εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στη διαχείριση των ροών των επισκεπτών κρουαζιέρας.

Από τον κο Σιγάλα επισημάνθηκε επίσης ότι τα συμπεράσματα της μελέτης που πραγματοποίησε για τη Σαντορίνη η εταιρεία PWC για λογαριασμό του Υπουργείου, ταυτίζονται με τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, όπως την ανάγκη ολοκλήρωσης των βασικών υποδομών, τη βελτίωση διαχείρισης της κρουαζιέρας, την αποσυμφόρηση περιοχών υψηλής επισκεψιμότητας εντός του νησιού, την εφαρμογή του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), τη βελτίωση του οδικού δικτύου, την επέκταση του δικτύου ύδρευσης, τη σύγχρονη διαχείριση στέρεων και υγρών αποβλήτων, την ψηφιακή μετάβαση κλπ.

Συνολικά, σύμφωνα με τον Δήμο Θήρας, διαπιστώθηκε ταύτιση των προτεραιοτήτων των δύο πλευρών, ενώ ο Δήμαρχος επανέλαβε την αποφασιστικότητα εκ μέρους του Δήμου για ένταση της προσπάθειας με στόχο την έγκαιρη υλοποίηση των στόχων του Στρατηγικού Σχεδιασμού.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη