Σαντορίνη: Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης και μουσικές παραστάσεις την Παρασκευή 8/10 στο “Συμπόσιον”

Στο πλαίσιο του έτους “Σαντορίνη 1821-2021”, το “Συμπόσιον” Κέντρο Πολιτισμού, η Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, το παράρτημα Θήρας του Εθνικού Ωδείου και το Ψηφιακό Αρχείο Θήρας διοργανώνουν ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα “200 χρόνια από την Επανάσταση”.

Στην ομαδική εικαστική έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί:

  • Χρήστος Cesarios Αντωνιάδης
  • Όλγα Αρχόντου
  • Χριστόφορος Ασιμής
  • Αληθινή Κολιούση
  • Απόλλωνας Κολιούσης
  • Δημήτρης Κολιούσης
  • Γρηγορία Κυρκούδη
  • Πέπος-Βαγγέλης Ρούσσος
  • Μαρίνα Ταλιαδούρου

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 8/10, στις 19:00, στο Συμπόσιον”, στο Μεγαλοχώρι, ενώ στις 20:00 θα ακολουθήσουν δύο μοναδικές μουσικές παραστάσεις από τους Γιάννη Μπουλιέρη και Έλλη Χάλαρη (κιθάρα) και την Εβελίνα Τσιαντζή-Μαντέ (πιάνο).

Δύο κιθάρες τραγουδούν
Από τον Γιάννη Μπουλιέρη και την Έλλη Χάλαρη

Ο Γιάννης Μπουλιέρης και η Έλλη Χάλαρη γεννήθηκαν στην Αθήνα και μεγάλωσαν στη Σαντορίνη. Φοίτησαν στο Εθνικό Ωδείο, Παράρτημα Θήρας, στην τάξη του καθηγητή Κωνσταντίνου Γρηγορίου, απ’ όπου απέσπασαν Πτυχίο στην κλασική κιθάρα με Άριστα. Αυτό το διάστημα συνεχίζουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές με τους καθηγητές Γιώργο Μπεχλιβάνογλου και Αντώνη Χατζηνικολάου αντίστοιχα. Ξεκίνησαν να παίζουν μαζί το 2013 και από τότε έχουν εμφανιστεί σε πλήθος εκδηλώσεων που έχουν διοργανωθεί από το Εθνικό Ωδείο Θήρας, το Santorini Arts Factory και το Μέγαρο Γκύζη. Η πιο πρόσφατη εμφάνισή τους ήταν φέτος στο πλαίσιο των μαθημάτων του ”Dappos Summer Class”. Επιπρόσθετα, έχουν συμμετάσχει σε διάφορα masterclasses με διακεκριμένους κιθαρίστες όπως: Ricardo Gallen, Gabriel Bianco, Κώστας Γρηγορέας, Αντώνης Χατζηνικολάου, Νότης Μαυρουδής, Γιώργος Μπεχλιβάνογλου, Μιχάλης Μπρούζος

Από το Baroque ως τον Ρομαντισμό – Η μουσική στην Ευρώπη στο ιστορικό πλαίσιο πριν και μετά την Ελληνική Επανάσταση
Από την Εβελίνα Τσιαντζή-Μαντέ

Η Εβελίνα Τσιαντζή-Μαντέ ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην ηλικία των 5 ετών με καθηγητή τον πατέρα της. Παρακολουθεί masterclasses με σπουδαίους πιανίστες: τον Cyprien Katsaris, τη Δόμνα Ευνουχίδου, τον Γιώργο-Εμμανουήλ Λαζαρίδη και την Αγάθη Λεϊμονή. Η Εβελίνα έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στη Σαντορίνη και τη Θεσσαλονίκη. Το 2018 έδωσε το πρώτο της ατομικό ρεσιτάλ πιάνου στο πρότυπο ιδιωτικό σχολείο “Άξιον Εστί” στο Βόλο. Τον Ιούλιo του 2019 εμφανίστηκε ως Rising Star στο “6ο Aegean Arts International Festival” που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Έχει διακριθεί σε όλους τους διαγωνισμούς πιάνου στους οποίους συμμετείχε. Έχει κερδίσει 1ο Βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης καθώς και δώδεκα βραβεία και εξαιρετικές κριτικές σε Διεθνείς Διαγωνισμούς Πιάνου (Berlin, Poland, Hong-Kong, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αθήνα) μεταξύ αυτών και Special Diploma από το Fryderyk Chopin Society της Βαρσοβίας για την “Εξαιρετική Ερμηνεία Έργου Chopin”.

Πληροφορίες:
Η εικαστική έκθεση θα διαρκέσει από τις 8/10 έως τις 20/10 και θα λειτουργεί καθημερινά εκτός Δευτέρας, ώρα 10:00-19:00.

Για τις μουσικές παραστάσεις της Παρασκευής 8/10 προτείνεται η κράτηση θέσεων καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Τηλ. 2286085374

Για την εκδήλωση έχουν ληφθεί και θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για τον ιό Covid-19.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη