Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής-χαρακτικής, το Σάββατο στο Μέγαρο Γκύζη

Το Μέγαρο Γκύζη εγκαινιάζει το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, την έκθεση ζωγραφικής-χαρακτικής της Ίριδας Ξυλά-Ξαναλάτου με τίτλο “Από τον Κάμπο της Σύρου στη Σαντορίνη”.

Ο πολύβουος και ερωτικός κόσμος της Απάνω Μεριάς, του Κάμπου της Σύρας, δημιούργησαν το «παραμύθι» της Ίριδας, αποτυπωμένο είτε σε χειροποίητο χαρτί είτε σε καμβά ή ακόμη και σε λεία επιφάνεια ξύλου.

«Αυτή την εποχή η βόρεια πλευρά της Σύρου μου έχει δώσει μεγάλη έμπνευση. Εκεί βρίσκεται ο Κάμπος, πολύ κοντά στη θάλασσα, ειδυλλιακά τοποθετημένος και ήρεμος. Ο χώρος είναι άνυδρος με αμέτρητα βότανα και άπειρες μυρωδιές. Η φύση εκπλήσσει και οι λίγοι ντόπιοι παραγωγοί εκμεταλλεύονται τους θησαυρούς της με αγάπη. Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα από αυτή την ξεχωριστή γωνιά των Κυκλάδων, που είναι γεμάτη Ελλάδα, προσπάθησα να αποτυπώσω και να μοιραστώ μέσα από τα έργα μου. Να δείξω πόση ζωή έχει αυτός ο μικρόκοσμος και πόσο προσφέρεται για δυνατές και γλυκές στιγμές” αναφέρει η Ίρις Ξυλά-Ξαναλάτου.

Τα έργα που θα εκτεθούν στη Σαντορίνη έχουν επιλεγεί από κριτικές επιτροπές και έχουν ταξιδέψει σε Ιαπωνία, Γερμανία, Ισπανία, Σερβία, Αίγυπτο κ.ά. Σχεδόν τα μισά από αυτά είναι μικρών διαστάσεων (10×10 εκ.).

Η έκθεση θα διαρκέσει όλο τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και θα λειτουργεί Δευτέρα-Σάββατο 10:00-21:00 και Κυριακή 10:00-16:00.

Τη γενική επιμέλεια της έκθεσης έχει η Μαρίζα Δαλεζίου.

Εγκαίνια: Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 20:00


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη