Εγκαινιάστηκε η έκθεση “Θηραϊκές τοιχογραφίες – Ο θησαυρός του Προϊστορικού Αιγαίου”

Φωτογραφία: Κώστας Κωνσταντινίδης

Πραγματοποιήθηκαν απόψε (2/8) στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Προϊστορικής Θήρας, στα Φηρά, από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, τα εγκαίνια της έκθεσης “Θηραϊκές τοιχογραφίες – Ο θησαυρός του Προϊστορικού Αιγαίου”.

“Γυμνό αγόρι”, τοιχογραφία από τον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου Θήρας, Ξεστή 3, ισόγειο, δωμάτιο 3Β, βόρειος διάδρομος – Ο Έφορος Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Δημήτρης Αθανασούλης ξεναγεί στην έκθεση την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και τον Δήμαρχο Θήρας Αντώνη Σιγάλα – Πηγή: ΥΠΠΟΑ

Στην έκθεση, που φιλοξενείται στον δεύτερο εκθεσιακό όροφο του Μουσείου Προϊστορικής Θήρας, παρουσιάζονται 22 τοιχογραφίες από την Δυτική Οικία και την Ξεστή 3, οι οποίες μεταφέρθηκαν το 1999 από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών στην Σαντορίνη, προκειμένου να εκτεθούν για πρώτη φορά στον τόπο προέλευσής τους. Επιπλέον, εκτίθενται 6 συντηρημένες τοιχογραφίες από τις αποθήκες του αρχαιολογικού χώρου του Ακρωτηρίου.

Μέσω αυτής της έκθεσης, αποδίδονται στο κοινό 28 τοιχογραφίες από το Ακρωτήρι, σπουδαία δείγματα του Πολιτισμού της Θήρας.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη