Εγκαινιάσθηκε το νέο υπερσύγχρονο σκάφος της Ένωσης Λεμβούχων – Φωτογραφίες

santorini_8aug15_0194
Το “Σαντορίνη” έχει συνολικό μήκος 28,20 μ., αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι 27 κόμβους και μπορεί να μεταφέρει 200 επιβάτες. Φωτογραφία: Κώστας Κωνσταντινίδης – Κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος

To “Σαντορίνη”, το νεότευκτο, υπερσύγχρονο σκάφος της Ένωσης Λεμβούχων, εγκαινιάσθηκε με κάθε επισημότητα και με τη συμμετοχή πολλών προσκεκλημένων, το απόβραδο του Σαββάτου 8 Αυγούστου 2015, στον Γυαλό των Φηρών.

Περιμένοντας το "Σαντορίνη".  Φωτογραφία Κώστας Κωνσταντινίδης - Κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος
Περιμένοντας το “Σαντορίνη”. Φωτογραφία; Κώστας Κωνσταντινίδης – Κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος
Πανηγυρική άφιξη του "Σαντορίνη". Φωτογραφία Κώστας Κωνσταντινίδης - Κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος
Πανηγυρική υποδοχή του “Σαντορίνη”. Φωτογραφία: Κώστας Κωνσταντινίδης – Κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος

Στην τελετή των εγκαινίων μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Λεμβούχων κ. Μάκης Κανακάρης. Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Κανακάρης έκανε ειδική αναφορά στον πρόσφατο αιφνίδιο θάνατο του καπετάνιου της Ένωσης Χρυσόστομου Μυτιληναίου και ανακοίνωσε ότι το σκάφος που κυβερνούσε, μετονομάσθηκε στη μνήμη του και πλέον φέρει το όνομά του. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο “Σαντορίνη, το νέο σύγχρονο σκάφος της, που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στο ναυπηγείο της στη Βλυχάδα ενώ προανήγγειλε τη ναυπήγηση ενός νέου σκάφους το οποίο θα ονομάζεται “Ταξιάρχης”.

santorini_8aug15_0205
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Λεμβούχων κ. Μάκης Κανακάρης. Φωτογραφία: Κώστας Κωνσταντινίδης – Κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος

Τα εγκαίνια χαιρέτησαν με σύντομες ομιλίες ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης, ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας, η Έπαρχος Θήρας κα Θεώνη Λειβαδάρου, o Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος και εκ μέρους της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας ο κ. Αντώνης Καλούδης.

santorini_8aug15_0225
Η Έπαρχος Θήρας κα Θεώνη Λειβαδάρου και ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος εγκαινίασαν το πλοίο σπάζοντας στην πλώρη του ένα μπουκάλι σαμπάνιας. Φωτογραφία: Κώστας Κωνσταντινίδης – Κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη