21.2 C
Santorini
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Υπ. Ναυτιλίας: Έγκριση δρομολογίων της Fast Ferries και της Golden Star Ferries

Με διαφοροποιήσεις από τις αρχικές γνωμοδοτήσεις του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών

Share

Την έκτακτη δρομολόγηση του ταχύπλοου “Thunder” της Fast Ferries από Πειραιά για Νάξο και Σαντορίνη και με προσέγγιση στα λιμάνια της Ανάφης και της Θηρασιάς, ενέκρινε σήμερα (17/1/20) ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κος Γιάννης Πλακιωτάκης.

Από την ανακοίνωση του Υπουργείου απουσιάζει πάντως η προσέγγιση του πλοίου στη Μύκονο, η οποία είχε πάρει αρχικά ομόφωνη θετική γνωμοδότηση από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στις 13/12/19. Σύμφωνα με το ΣΑΣ, τα δρομολόγια θα εκτελούνται από 1/6 μέχρι 30/9/2020 με την υποχρέωση για τρεις προσεγγίσεις την εβδομάδα στην Ανάφη και μία προσέγγιση στη Θηρασιά.

Το Thunder αποκτήθηκε από την Fast Ferries τον Αύγουστο του 2019 και ζητήθηκε να δρομολογηθεί ως “έκτακτη δρομολόγηση” για το 2020, στη γραμμή Θήρα-Νάξος-Μύκονος-Πειραιάς και επιστροφή, αφού η εμπρόθεσμη διαδικασία γίνεται στις αρχές του προηγούμενου έτους. Πρόκειται για το πρώην HSC Turgut Ozal, ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό που ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Austal, στην Αυστραλία το 1998. Έχει ολικό μήκος 86 μ., πλάτος 24 μ. και δυνατότητα μεταφοράς 1000 επιβατών και 215 ΙΧ αυτοκινήτων με υπηρεσιακή ταχύτητα 35 κόμβων.

Όπως αναφέρεται επίσης σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, εγκρίθηκαν, μεταξύ άλλων και τα δρομολόγια της εταιρίας Golden Star Ferries, στη γραμμή από Ραφήνα έως Μύκονο και Νάξο, καθώς και τα δρομολόγια από Ηράκλειο Κρήτης προς τα παραπάνω νησιά.

Νωρίτερα, η Golden Star Ferries είχε αναφέρει πως ενημερώθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας ότι “δεν γίνεται δεκτό το αίτημα μας για τροποποίηση των δρομολογίων, παρά την ομόφωνη γνωμοδότηση του ΣΑΣ”, με αποτέλεσμα “να εξυπηρετούνται μονοπωλιακά τα συμφέροντα ανταγωνιστών μας”. Οι μέτοχοι και το ΔΣ της Golden Star Ferries επρόκειτο να συνεδριάσουν τη Δευτέρα 20/1, για να εξεταστεί αν η εταιρεία θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στην ελληνική ακτοπλοΐα. Δείτε τη σχετική επιστολή εδώ. Μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου όμως, η εταιρεία επανήλθε με νεότερη ανακοίνωση, λέγοντας πως τηρεί στάση αναμονής, καθώς δεν έχει ενημερωθεί επισήμως από το Υπουργείο.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη