18.2 C
Santorini
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η απόκτηση της Αφοί Δεναξά από τη Μασούτης

Share

Την έγκρισή της για την απόκτηση της εταιρείας Αφοί Δεναξά από την εταιρεία Μασούτης έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Σε σημερινή (2/12) ανακοίνωση της Επιτροπής αναφέρεται ότι το αρμόδιο τμήμα της αποφάσισε ομόφωνα “την έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου καταστημάτων λιανικής και χονδρικής πώλησης σούπερ-μάρκετ της “ΑΦΟΙ ΔΕΝΑΞΑ Ε.Π.Ε.” από την “Διαμαντής Μασούτης ΑΕ-ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ” σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 3 του Ν.3959/11″.

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής: “Οι σχετικές αγορές που αφορούν την υπό κρίση συναλλαγή είναι η αγορά λιανικής πώλησης καταναλωτικών αγαθών καθημερινής χρήσης τα οποία διανέμονται μέσω υπεραγορών, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ και εκπτωτικών καταστημάτων και η αγορά εφοδιασμού που αφορά στην αμέσως προηγούμενη οικονομική βαθμίδα (upstream market) από εκείνη της διανομής ειδών σούπερ μάρκετ και περιλαμβάνει την πώληση ειδών σούπερ μάρκετ από τους παραγωγούς / προμηθευτές σε πελάτες / αγοραστές, όπως οι επιχειρήσεις χονδρικού ή λιανικού εμπορίου και λοιπές επιχειρήσεις (όπως οι επιχειρήσεις του κλάδου HO.RE.CA.), σε πανελλαδικό επίπεδο.

Διαφήμιση
Αλφαβητάρι Γαστρονομίας Γιώργου Πίττα

Για τους σκοπούς της συγκεκριμένης συγκέντρωσης, προκειμένου να ελεγχθούν πλήρως οι ανταγωνιστικές συνθήκες, έγινε περαιτέρω κατάτμηση της σχετικής γεωγραφικής αγοράς σε ό,τι αφορά την λιανική πώληση ειδών σούπερ μάρκετ σε τοπικό επίπεδο ανά νομό και συγκεκριμένα σε ακτίνα έως 10 λεπτών με το αυτοκίνητο για τις αστικές περιοχές και έως 30 λεπτών με το αυτοκίνητο για τις ημιαστικές περιοχές. Συγκεκριμένα για το νομό Αττικής την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου όπου εξαγοράζεται ένα κατάστημα λιανικής καθώς και στη νήσο Θήρα (Σαντορίνη) όπου εξαγοράζονται τρία καταστήματα λιανικής της “ΑΦΟΙ ΔΕΝΑΞΑ Ε.Π.Ε.” σε περιοχές της νήσου Θήρας ενώ διαθέτει παρουσία στις περιοχές αυτές η “Διαμαντής Μασούτης ΑΕ-ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ”.

Σύμφωνα με την απόφαση, στις εν λόγω τοπικές αγορές, τόσο στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου όσο και στις περιοχές εντός της Σαντορίνης, ο πραγματικός ανταγωνισμός, τόσο από μεγάλες αλυσίδες πανελλαδικής εμβέλειας όσο και από τοπικές επιχειρήσεις είναι υπαρκτός, καθώς ασκούνται ισχυρές ανταγωνιστικές πιέσεις από τη δραστηριοποίηση των λοιπών ανταγωνιστών στις επιμέρους αγορές και, έτσι, οι καταναλωτές αλλά και οι προμηθευτές έχουν εναλλακτικές δυνατότητες επιλογής.

“Ως εκ τούτου η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ομόφωνα ενέκρινε την γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην μεταβολή ελέγχου, δεδομένου ότι η εν λόγω συγκέντρωση, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες, ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά”, καταλήγει η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Θυμίζουμε ότι στις αρχές του καλοκαιριού ξεκίνησε να λειτουργεί στον Πύργο το πρώτο κατάστημα Μασούτης στη Σαντορίνη (πρώην σούπερ μάρκετ Βιδάλης). Με τη νέα αυτή εξαγορά, η αλυσίδα Μασούτης αποκτά τέσσερα επιπλέον καταστήματα, ενισχύοντας έτσι την παρουσία της στην αγορά του νησιού, όπου ήδη δραστηριοποιούνται τρεις ακόμα μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ (Σκλαβενίτης, ΑΒ, Lidl).

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη