Εγκρίθηκε η λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ των Κυκλάδων

Κλικ για μεγέθυνση

Συμπληρωματική́ έγκριση, κατ ́ εξαίρεση για το σχολικό́ έτος 2019-2020, σχετικά με τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑ.Λ., υπέγραψε την περασμένη Παρασκευή (20/9) η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, όπως έκανε γνωστό ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κος Φίλιππος Φόρτωμας. Για το θέμα αυτό, είχε προηγηθεί παρέμβαση του κου Φόρτωμα προς το υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, και ακολούθησε συνάντηση με την Υφυπουργό, η οποία τον διαβεβαίωσε για την επίλυση του ζητήματος.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε η λειτουργία τμημάτων με μικρότερο αριθμό μαθητών από τον προβλεπόμενο (8 άτομα), σε τμήματα Α’ Τάξης, Τομέων Β’ Τάξης και Ειδικοτήτων Γ’ και Δ’ Τάξης Επαγγελματικών Λυκείων.

Πρόκειται για μια απολύτως θετική εξέλιξη στο πλαίσιο διευθέτησης του προβλήματος που ανέκυψε με αρκετά ολιγομελή τμήμα ΕΠΑ.Λ. του νομού Κυκλάδων, τα οποία θα λειτουργήσουν κανονικά προς όφελος δεκάδων μαθητών, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να επιλέξουν τομείς τεχνικής επαγγελματικής γνώσης, χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς.

Στην απόφαση της κας Ζαχαράκη περιλαμβάνεται η έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων στα Επαγγελματικά Λύκεια Σύρου, Τήνου, Πάρου, Νάξου, Θήρας, Άνδρου, Κέας, ικανοποιώντας ένα δίκαιο αίτημα μαθητών και εκπαιδευτικών.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη