Εγκρίθηκε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Θήρας

Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Θήρας για το 2021 ενέκρινε κατά την προχθεσινή (1/3) συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο. Κύριος στόχος του προγράμματος για την ιδιαίτερη, λόγω των συνθηκών που έχει επιβάλει η πανδημία, φετινή χρονιά είναι η διεκδίκηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους από την “πίτα” της τουριστικής αγοράς εξωτερικού και εσωτερικού. Διαχρονικός στόχος του προγράμματος δεν είναι άλλος από την ενδυνάμωση του τουριστικού brand “Σαντορίνη”, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα του νησιού και τις πολλαπλές εμπειρίες που προσφέρει σε όσο το δυνατόν περισσότερους δυνητικούς επισκέπτες.

“Το τέλος της υγειονομικής κρίσης πρέπει να βρει τη Σαντορίνη πιο ελκυστική. Και το τουριστικό της προϊόν περισσότερο ανταγωνιστικό, έτσι ώστε να προσελκύσουμε ποιοτικό τουρισμό, περισσότερους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες, με μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής, σε μια τουριστική περίοδο διαρκώς διευρυνόμενη”, σημειώνει το εισαγωγικό έγγραφο του Δήμου Θήρας.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 233.000 ευρώ, περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

1. Έρευνα αξιολόγησης του τουριστικού προορισμού Σαντορίνη και διακρίβωση των προτιμήσεων και της ικανοποίησης των επισκεπτών των νησιών μας

Προγραμματίζεται η ανάθεση έρευνας, προκειμένου να αποτυπώνονται τα προφίλ των επισκεπτών, η ταξιδιωτική τους συμπεριφορά, ο βαθμός ικανοποίησης από την παραμονή τους στο νησί, τα κριτήρια και τα κίνητρα των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών κλπ.

Τα ευρήματα της έρευνας, η οποία θα ανατεθεί σε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, θα χρησιμοποιηθούν για την βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και την αναβάθμιση της συνολικής εικόνας του προορισμού.

Εκτιμώμενη δαπάνη: 38.000 ευρώ

2. Υλοποίηση έργου συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα ηλεκτρονικής επικοινωνίας και μάρκετινγκ

Προγραμματίζεται η υλοποίηση του έργου της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τον Δήμο σε ζητήματα ηλεκτρονικής επικοινωνίας και μάρκετινγκ μέσω social media και website.

Ο Δήμος στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έχει στη διάθεσή του την ανασχεδιασμένη αισθητικά και λειτουργικά διαδικτυακή πύλη santorini.gr.

Εντός του έτους θα παραληφθεί και το έργο του ψηφιακού ξεναγού. Θα διατίθενται έτσι δύο πολύ χρήσιμα εργαλεία στον τομέα της ηλεκτρονικής επικοινωνίας και της ενημέρωσης των δυνητικών επισκεπτών των νησιών μας.

Ο ανάδοχος του έργου της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, μεταξύ άλλων θα αναλάβει: α) τη δημιουργία, παρακολούθηση και υποστήριξη λογαριασμών σε πλατφόρμες ηλεκτρονικής προβολής cpc (cost per click), όπως Google AdWords και Facebook Ads για λογαριασμό του Δήμου, β) δημιουργία-αναδιαμόρφωση, ενημέρωση και παρακολούθηση social media channels, όπως Facebook, Instagram, YouTube κ.ά.

Εκτιμώμενη δαπάνη: 25.000 ευρώ

3. Υλοποίηση πλάνου ψηφιακής διαφήμισης (digital media plan)

  • Σχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων ψηφιακής προβολής και δημοσιότητας του προορισμού με στόχευση τις αγορές του εξωτερικού
  • Αξιοποίηση σύγχρονων ψηφιακών μέσων
  • Αξιοποίηση του video marketing
  • Υιοθέτηση σύγχρονων τάσεων προώθησης και προβολής του προορισμού μέσω της αφηγηματικής προσέγγισης (storytelling)
  • Διεξαγωγή διαγωνισμών μέσω κοινωνικών δικτύων

Εκτιμώμενη δαπάνη: 25.000 ευρώ

4. Καμπάνια δημοσιότητας και προβολής προορισμού

  • Διαφημιστικές καταχωρήσεις και προβολή μέσω ΜΜΕ διεθνούς και πανελλαδικού βεληνεκούς
  • Προβολή του προορισμού σε inflight έντυπα αεροπορικών εταιρειών, καθώς και έντυπα ακτοπλοϊκών εταιρειών
  • Διαφημιστική καμπάνια στις αρχές της τουριστικής περιόδου σε επιλεγμένους πολυσύχναστους χώρους, π.χ. Μετρό Αθήνας

Εκτιμώμενη δαπάνη: 25.000 ευρώ

5. Ενέργειες και δράσεις δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας

  • Συμμετοχή της Σαντορίνης σε καινοτόμες προωθητικές δράσεις στο εξωτερικό και εσωτερικό (π.χ. εκδηλώσεις προώθησης εναλλακτικού τουρισμού, ημέρες γαστρονομίας, εκδηλώσεις προβολής σε μεγάλα εμπορικά κέντρα)
  • Φιλοξενία στη Σαντορίνη Ελλήνων και ξένων διαμορφωτών της κοινής γνώμης (opinion leaders), όπως δημοσιογράφων του τουριστικού ρεπορτάζ, bloggers, travel traders, αλλά και προσωπικοτήτων παγκόσμιας εμβέλειας, στο πλαίσιο της διοργάνωσης press και fam trips (ταξίδια εξοικείωσης και γνωριμίας).

Εκτιμώμενη δαπάνη: 20.000 ευρώ

6. Συμμετοχή σε διεθνείς και εγχώριες τουριστικές εκθέσεις, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Σχεδιάζεται η συμμετοχή στις παρακάτω εκθέσεις:

  • ΙΤΒ-Berlin 2021 στο Βερολίνο, 9-12 Μαρτίου.
  • Borsa Ιnternationale del Τourismo 2021 στο Μιλάνο, εντός του Μαΐου.
  • World Τravel Μarket 2021 (WTM) στο Λονδίνο, 1-3 Νοεμβρίου.
  • Philoxenia στην Θεσσαλονίκη, τον Νοέμβριο.
  • Athens Ιnternational Τourism Εxpo 2021 στην Αθήνα, τον Νοέμβριο.

Η συμμετοχή στις εκθέσεις θα πραγματοποιηθεί αναλόγως των συνθηκών, είτε με φυσικό τρόπο, είτε διαδικτυακά.

Εκτιμώμενη δαπάνη: 25.000 ευρώ

7. Έντυπο προωθητικό υλικό και ψηφιακές προωθητικές ενέργειες

  • Επανασχεδιασμός και επανεκτύπωση του γενικού εντύπου προβολής του νησιού στα αγγλικά
  • Εκτύπωση θεματικών φυλλαδίων – πολιτισμός – δραστηριότητες – γαστρονομία
  • Προβολή σε τουριστικά ειδησεογραφικά sites τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, με καταχώρηση άρθρων για τη Σαντορίνη και στη συνέχεια προώθησή τους μέσω ψηφιακών καναλιών, π.χ. newsletter, Facebook, Twitter

Εκτιμώμενη δαπάνη: 22.500 ευρώ

8. Αναμνηστικά δώρα

Προμήθεια αναμνηστικών προϊόντων τα οποία θα διανέμονται στις τουριστικές εκθέσεις, στις εκδηλώσεις και θα προσφέρονται σε προσκεκλημένους του νησιού. Φέτος στόχος είναι να συνδυαστούν τα αναμνηστικά δώρα με την προβολή και διάδοση της παραδοσιακής σαντορινιάς μουσικής.

Εκτιμώμενη δαπάνη: 12.500 ευρώ

9. Συνέδρια, εκδηλώσεις

Οργάνωση εκδηλώσεων με αντικείμενο τον θεματικό τουρισμό και τη διαχείρισης του πολιτιστικού μας προϊόντος.

Εκτιμώμενη δαπάνη: 20.000 ευρώ

10. Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Με στόχο τη διερεύνηση της τουριστικής περιόδου, θα δοθεί έμφαση στον τουρισμό εμπειρίας, ενισχύοντας τον θεματικό τουρισμό και εμπλουτίζοντας το συνολικό τουριστικό προϊόν της Σαντορίνης. Για τη συγκεκριμένη δράση, ο Δήμος θα αναζητήσει τις συμβουλευτικές υπηρεσίες εξειδικευμένου, στον τομέα αυτό, προσώπου.

Εκτιμώμενη δαπάνη: 20.000 ευρώ

Σημειώνεται πως κατά την ψηφοφορία για την έγκριση του προγράμματος τουριστικής προβολής, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Νίκος Ζώρζος, Ευάγγελος Ζώρζος, Μηνάς Καφιέρης, Νίκος Καμπουράκης, Αλέξανδρος Πάσσαρης, Γιώργος Νομικός, Κωνσταντίνος Κανελλάκης, Μαρία Αργυρού και Ακυλίνα Κόκκαλη, δήλωσαν “παρών”.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη