Υπ. Παιδείας: Εγκύκλιος για τις απουσίες των μαθητών λόγω εποχικών αναπνευστικών λοιμώξεων

Δημοσιοποιήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού η εγκύκλιος σχετικά με τις απουσίες των μαθητών, λόγω των εποχιακών ιογενών αναπνευστικών λοιμώξεων.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων της σχολικής μονάδας, καταχωρίζονται, αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα έως πέντε  εργάσιμων ημερών που οφείλονται στην έξαρση των εποχικών ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού, για το χρονικό διάστημα από 1/11/23 έως 31/3/24.

Την απόφαση αυτή λαμβάνει ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου κατόπιν αίτησης και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας. Οι απουσίες αυτές είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα εκδόθηκε εγκύκλιος και για τις απουσίες λόγω κορονοϊού, οι οποίες καταχωρίζονται αλλά ως πέντε ημέρες δεν προσμετρώνται, κατόπιν αίτησης και προσκόμισης βεβαίωσης θετικού ελέγχου μέσω rapid test ή PCR.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη