Ειδική προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων που γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1977 στις 18 Μαΐου, η Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας, σε συνεργασία με τoν Δήμο Θήρας, θα πραγματοποιήσει ειδική προβολή, με ελεύθερη είσοδο. Θα προβληθεί η ταινία “Η αρχαιολόγος” του Κίμωνα Τσακίρη.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, στο αμφιθέατρο του Οινοποιείου Μπουτάρη, στο Μεγαλοχώρι στις 20:00. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με θέμα: “Η διατήρηση του ιδιαίτερου περιβάλλοντος της Σαντορίνης” και συμμετέχοντες τους: Μάγια Ευσταθίου – Αρχαιολόγο, Λευτέρη Ζώρζο – Αρχαιολόγο, Γιάννη Μπίτη – Αρχιτέκτονα.

Η ταινία
i_arxaiologosΗ «αρχαιολόγος» της ταινίας είναι η Γεωργία Καραμήτρου – Μεντεσίδη, Προϊσταμένη της Λ΄Εφορείας Αρχαιοτήτων. Δουλεύοντας σε ανασκαφή στις κοιλάδες του Αλιάκμονα, βρέθηκε να μάχεται τη ροή του χρόνου, γνωρίζοντας ότι σε δυο μήνες ο χώρος θα μετατραπεί σε λίμνη και τα ευρήματα θα πνιγούν στο νερό, από το υπό κατασκευή φράγματος Ιλαρίωνα της ΔΕΗ. Η προσπάθειά της είναι να ολοκληρωθεί όσο γίνεται μεγαλύτερο μέρος του σωστικού της έργου.

Η ταινία με στοιχεία θρίλερ, γουέστερν, μελοδράματος και περιπέτειας, όσο αφήνει τον θεατή με μια αίσθηση μοναξιάς απέναντι στο σύνολο και στη φύση, άλλο τόσο εμπνέει για πράξεις υπερβατικές και αισιόδοξες, χωρίς στιγμή να παραμελεί τις κινηματογραφικές ευθύνες της. Με αφορμή την αρχαιολογική καταγραφή, το «ντοκουμέντο», η «Αρχαιολόγος» έχει, πάνω απ’ όλα, την ικανότητα να μεταδώσει τη σημασία του χρόνου και όσων μπορεί κανείς να κάνει στο πλαίσιο που εκείνος του επιτρέπει, μικροσκοπικός αλλά δυνατός απέναντι στη μεγάλη φύση των πραγμάτων.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη