Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας: Εκδήλωση για τις φυσικές καταστροφές

Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα “Φωτιές, πλημμύρες και καταστροφές – Οι ευθύνες του κράτους εγκληματικές” πραγματοποίησε την Κυριακή 1/10 στο Καμάρι η Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας. Την εκδήλωση επιμελήθηκαν και συντόνισαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Ψαρρός, Εκάβη Χαραλαμπάκου και Γιάννης Παπαδόπουλος.

Στο άνοιγμα της εκδήλωσης η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Αργυρού σημείωσε: “Αν ανατρέξει κανείς στην ιστορία της τελευταίας εικοσαετίας στην Ελλάδα, εύκολα διαπιστώνει ότι πριν από κάθε καταστροφή που προήλθε από φυσικά φαινόμενα  υπήρχαν και οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι ο κρατικός μηχανισμός ήταν προετοιμασμένος για την αντιμετώπισή της… Οι θλιβερές εικόνες καταστροφής που εμφανίζονται στη χώρα μας μετά από κάθε δυνατή βροχή και πυρκαγιά αλλά ακόμη και μετά από μια ολιγόωρη χιονόπτωση, γεννά αβίαστα το ερώτημα πώς εξηγείται αυτή η μακροχρόνια αδυναμία ανταπόκρισης του κρατικού μηχανισμού σε τόσο μεγάλο βαθμό;”

Το ερώτημα, όπως αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας, απαντήθηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης τόσο από τις μαρτυρίες πυρόπληκτων και εθελοντών της Β. Εύβοιας, στα αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ “ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ” της Νέλλης Ψαρού και του Γιάννη Λαζάρου για τις πυρκαγιές στην περιοχή το 2021, όσο και από τις παρεμβάσεις που έγιναν. “Το κράτος με όλα του τα θεσμικά όργανα και υπηρεσίες (κυβέρνηση, περιφέρειες, δήμοι, πυροσβεστική) εφαρμόζει την πολιτική “κόστος- όφελος” σε συμφωνία με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προτιμά να αποζημιώνει τους πληγέντες παρά να προλαμβάνει τις καταστροφές με κατάλληλες υποδομές και να θωρακίζει, να προστατεύει τα δάση, τη βιοποικιλότητα, το ζωικό κεφάλαιο, τους ανθρώπους και τις περιουσίες τους. Θεωρεί τις φυσικές καταστροφές “ευκαιρίες” και χρηματοδοτεί αφειδώς με δισ. ευρώ, μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες για την αποκατάσταση ζημιών ή δημιουργία επενδύσεων, απογυμνώνοντας συνεχώς τις κρατικές υπηρεσίες” σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Στην εκδήλωση έκαναν επίσης παρεμβάσεις οι:

  • Αντώνης Ραλλάτος, δασολόγος, υπεύθυνος του τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Μαρία Καραμανώφ από το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας
  • Γιώργος Δανέζης από το Εθελοντικό Διασωστικό Σώμα Θήρας

καθώς και οι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση:

  • Γιάννης Αγγέλου, υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
  • Γιώργος Καΐκης, Δήμος Τρικκαίων (Τρίκαλα)
  • Βασίλης Ελευθερίου, Δήμος Πλαστήρα (Καρδίτσα)

Κλείνοντας την εκδήλωση, η Μαρία Αργυρού κάλεσε σε υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης “για οργάνωση του αγώνα για όλα αυτά που αξίζουν στο λαό μας τον 21ο αιώνα”.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη