Την πρώτη θέση σε ψήφους για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου κατέλαβε ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 9/11, στην Αθήνα.

Κεντρικό χαρακτηριστικό της εκλογικής διαδικασίας στην ΠΕΔ Ν. Αιγαίου υπήρξε το γεγονός της συγκρότησης ενωτικού και πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου με τίτλο “Το Αιγαίο Ενωμένο”, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, με στόχο την υπέρβαση πολιτικών και κομματικών διαφορών, την αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση όλων των νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων και την ακηδεμόνευτη λειτουργία του θεσμικού οργάνου. Ο δεύτερος υποψήφιος συνδυασμός ήταν η “Λαϊκή Συσπείρωση” ενώ υπήρχαν και μερικές ανεξάρτητες μεμονωμένες υποψηφιότητες.

Το νέο 21μελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔ Ν. Αιγαίου -το οποίο σύντομα θα συγκροτηθεί σε σώμα- απαρτίζουν οι:

Από τον συνδυασμό “Το Αιγαίο Ενωμένο”

α) Δήμαρχοι
Βεντούρης Κωνσταντίνος – Δήμαρχος Κιμώλου – 39 ψήφοι
Διακομιχάλης Δημήτριος – Δήμαρχος Καλύμνου – 37 ψήφοι
Καμπουράκης Αντώνιος – Δήμαρχος Ρόδου – 53 ψήφοι
Κόλλιας Μιχαήλ – Δήμαρχος Λέρου – 38 ψήφοι
Κορωναίος Χριστοφής – Δήμαρχος Νισύρου – 27 ψήφοι
Κουκάς Κωνσταντίνος – Δήμαρχος Μυκόνου – 38 ψήφοι
Κωβαίος Μάρκος – Δήμαρχος Πάρου – 37 ψήφοι
Λειβαδάρας Νικόλαος – Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης – 35 ψήφοι
Λιανός Δημήτριος – Δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων – 27 ψήφοι
Μάγγος Φώτιος – Δήμαρχος Λειψών – 34 ψήφοι
Νικηταράς Θεοδόσιος – Δήμαρχος Κω – 36 ψήφοι
Σιγάλας Αντώνιος – Δήμαρχος Θήρας – 32 ψήφοι
Σιώτος Ιωάννης – Δήμαρχος Τήνου – 28 ψήφοι

β) Δημοτικοί Σύμβουλοι
Καμπούρης Τηλέμαχος – Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου – 33 ψήφοι
Καρίκης Ευστράτιος – Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου – 28 ψήφοι
Κιαχαγιά – Μαγιόγλου Τσαμπίκα – Δημοτική Σύμβουλος Ρόδου – 28 ψήφοι
Μανέττας Βασίλειος – Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου – 30 ψήφοι
Πόκκιας Γεώργιος – Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου – 38 ψήφοι

Από τον συνδυασμό “Λαϊκή Συσπείρωση”
Καϊλής Νικόλαος – Δημοτικός Σύμβουλος Σύρου-Ερμούπολης – 6 ψήφοι

Ανεξάρτητοι μεμονωμένοι υποψήφιοι
Μαραγκός Γεώργιος – Δημοτικός Σύμβουλος Σύρου-Ερμούπολης – 10 ψήφοι
Κυρίτσης Γεώργιος – Δημοτικός Σύμβουλος Κω – 7 ψήφοι

Σε σχετική δήλωσή του ο πλειοψηφήσας Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης τονίζει:

“Η αυτοδιοικητική ισχύς βρίσκεται στην ενότητα και τη συστράτευση. Αυτό αποδείξαμε έμπρακτα, βάζοντας τα θεμέλια για μια ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Η εμπιστοσύνη των αιρετών συναδέλφων στο πρόσωπό μου και στο ενωτικό ψηφοδέλτιό μας συνιστά μεγάλη τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη, καθώς μας ενώνει όλους ένας κοινός αδιαπραγμάτευτος στόχος: Να δουλέψουμε σήμερα για να κερδίσουμε με το σπαθί μας το αύριο! Για να ανεβάσουμε τα νησιά μας ακόμη πιο ψηλά και να διασφαλίσουμε την ποιότητα ζωής και την ευημερία που αξίζουν οι συμπολίτες μας”.

Για το Εποπτικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου εξελέγησαν οι: Καραμαρίτης Νικόλαος (Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου), Ρούσσος Ιάκωβος (Δήμαρχος Ανάφης), Φραγκάκης Ευάγγελος (Δήμαρχος Χάλκης).

Τέλος, την ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου θα εκπροσωπούν στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ οι Δημοιτικοί Σύμβουλοι: Πράσινος Δημήτριος (Νάξου & Μικρών Κυκλαδων), Σπανός – Παπαγιάννης Αναστάσιος (Ρόδου), Ταρασλιάς Κωνσταντίνος (Ρόδος), Φωτεινιάς Νικόλαος (Σύρου-Ερμούπολης) και Χατζηδιάκος Φώτιος (Ρόδου).

Στη Γενική Συνέλευση και στις αρχαιρεσίες της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου παρέστη και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος δήλωσε σχετικά:

“Οι Δήμοι του Νοτίου Αιγαίου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όχι μόνο δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα αλλά πέτυχαν και το υψηλότερο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ Δήμων και Περιφέρειας, στην Ελλάδα. Και αυτό όχι γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαζόμαστε, αλλά γιατί θέλουμε, γιατί πιστεύουμε στη συνεργασία και στη συνένωση των δυνάμεων και αυτό το κάναμε πράξη φέρνοντας χειροπιαστά αποτελέσματα στην κοινωνία. Στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Ν. Αιγαίου, η συζήτηση έβγαλε την δίψα όλων για την μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη η χώρα. Το νέο ξεκίνημα της Ελλάδας, με θεσμούς αποτελεσματικούς, ώριμους και υπεύθυνους. Καιρός είναι πια να ωριμάσουμε και σαν Δημοκρατία, να εμπιστευθούμε την Αυτοδιοίκηση και να της επιτρέψουμε να δουλέψει δημιουργικά.”

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here