Εκπαιδευτικά εργαστήρια τον Ιανουάριο στο SAF

Εικαστικά, φωτογραφία και μουσική συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για παιδιά που τρέχει στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης τον φετινό χειμώνα στη Βλυχάδα. Πιο συγκεκριμένα, τα επόμενα Σαββατοκύριακα μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν τα παρακάτω εργαστήρια:

16-17 Ιανουαρίου – 3ο εργαστήρι εικαστικών με θέμα “Ανακαλύπτοντας την Αναγέννηση”

Ένα ταξίδι στα χρόνια της Αναγέννησης μέσω slides, γνωρίζοντας από κοντά τους σπουδαίους καλλιτέχνες της εποχής και τα έργα τους. Για τη συνέχεια ζωγραφική με τέμπερες σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, χρησιμοποιώντας στοιχεία γραμμικής προοπτικής, κεντρικό στοιχείο που χαρακτήρισε τις καλλιτεχνικές δημιουργίες της εποχής εκείνης.

Τμήματα για παιδιά Δ, Ε, Στ Δημοτικού, το Σάββατο 16/1 στις 16:00-17:30 και 18:00-19:30
Τμήματα για παιδιά Α, Β, Γ Δημοτικού, την Κυριακή 17/1 στις 10:30-12:00 και 12:30-14:00

24 Ιανουαρίου – Κλικ στους μεγάλους φωτογράφους “Οι μεγάλοι φωτορεπόρτερς”

Παρουσιάζεται επιλογή από το έργο μεγάλων φωτορεπόρτερς με προβολή οπτικού υλικού slideshow, video links.  Ανάμεσα σε άλλους, τα παιδιά θα γνωρίσουν τον Henry Cartier-Bresson, τον Robert Capa, την Suzan Meiselas, τον James Nachtway.

To εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας Στ Δημοτικού, Α, Β και Γ Γυμνασίου και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24/1, ώρα 12:00-14:00

30-31 Ιανουαρίου – Δίνω φωνή στο σώμα μου

Παραδοσιακά τραγούδια και ρυθμοί γίνονται η αφετηρία για εξερεύνηση βασικών πτυχών της μουσικής (μελωδία, ρυθμός). Μέσα σε ένα ευχάριστο πλαίσιο με παιχνίδια και διάφορες μουσικοκινητικές δραστηριότητες, τα παιδιά καλούνται να ανακαλύψουν τη φωνή τους μέσω του ατομικού και ομαδικού τραγουδιού. Να εκφραστούν και να αναπτύξουν τη φαντασία τους αυτοσχεδιάζοντας. Δίνεται έμφαση στη σύνδεση της μουσικής με την κίνηση καθώς και στη δημιουργική μουσική χρήση καθημερινών αντικειμένων, π.χ. πλαστικά μπουκάλια, χαρτιά, βότσαλα κλπ.

Τμήμα για παιδιά τάξεων Δ, Ε, Στ Δημοτικού, το Σάββατο 30/1 στις 16:00-17:30
Τμήματα για παιδιά τάξεων Α, Β, Γ Δημοτικού, την Κυριακή 10:30-12:00 και 12:30-14:00

Σε όλα τα παραπάνω εργαστήρια η συμμετοχή είναι δωρεάν και εξασφαλίζεται με την έγκαιρη τηλεφωνική επικοινωνία του γονέα στα τηλέφωνα 2286085141 και 6971828108. Οι θέσεις για κάθε τμήμα είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για το τέλος, θυμίζουμε πως στο SAF βρίσκονται οι Μουσειοσκευές του Κυκλαδικού μουσείου, με θέμα τον Κυκλαδικό Πολιτισμό και την Αρχαία Κεραμική. Περιέχουν ακριβή αντίγραφα ειδωλίων, σκευών και εργαλείων που δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε στις Κυκλάδες. Είναι διαθέσιμες για σχολεία κάθε Πέμπτη και για το κοινό κάθε Παρασκευή 16:00-18:00, κατόπιν κράτησης και με σειρά προτεραιότητας.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη