Εκπαιδευτική επίσκεψη στο κέντρο ανακύκλωσης για την Περιβαλλοντική Ομάδα του Λυκείου Θήρας

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) της Σαντορίνης πραγματοποίησε χθες, Δευτέρα 28/2, η Περιβαλλοντική Ομάδα του Γενικού Λυκείου Θήρας, με τη συνοδεία των καθηγητών του σχολείου, Ιουλίτας Καραμολέγκου (Φυσικού), Ουρανίας Σκλαρή (Φιλολόγου) και Αθανασίας Λεοντιάδου (Βιολόγου). Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν συνολικά για την ανακύκλωση στο νησί, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών ενημερωτικών δράσεων που γίνονται στα σχολεία.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Ανακύκλωσης και παρακολουθήσαν όλη την πορεία της διαχείρισης των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, από την στιγμή που φθάνουν τα φορτηγά στο ΚΔΑΥ, το ζύγισμα, την εκφόρτωση, την διαλογή, τον τελικό διαχωρισμό, την συμπίεση και δεματοποίηση του τελικού διαχωρισμένου προϊόντος.

Οι ερωτήσεις τους για τη λειτουργία και τη χρησιμότητα της ανακύκλωσης στη Σαντορίνη ήταν πολλές και εύστοχες, ενώ ένα από τα σημεία που τους προκάλεσε εντύπωση είναι η μεγάλη ποσότητα σύμμεικτων απορριμμάτων που ρίχνονται στους μπλε κάδους, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει το έργο της ανακύκλωσης.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη