Μια νέα εικαστική έκθεση με έργα του Stephen McClymont και με τίτλο “Καταστροφή και αναδημιουργία – Κύκλοι Ζωής” φιλοξενεί ήδη από τις 27/2 το Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, στην Αθήνα.

Ο Stephen McClymont παρουσιάζει μια σειρά έργων μικτής τεχνικής, εμπνευσμένων από την καταστροφή που προκάλεσε η ηφαιστειακή έκρηξη στο νησί της Σαντορίνης στο τέλος του 17ου αιώνα π.Χ. Η σπουδή της Θήρας ως ένα παραδειγματικό πεδίο του αέναου κύκλου της ζωής, του θανάτου και της αναδημιουργίας που ακολουθεί μετά από μια καταστροφή, στάθηκε για τον καλλιτέχνη ένα ιδιαίτερο θέμα διερεύνησης. Ο McClymont αξιοποιεί το γεγονός της έκρηξης του ηφαιστείου της Σαντορίνης για να καταθέσει έναν δοξαστικό ύμνο στη ζωή που ανθίζει ξανά μέσα από την τέφρα και στην τέχνη που διατρέχει τους αιώνες, προσφέροντας την καλύτερη παρακαταθήκη ως προς την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης στον χρόνο.

O Stephen McClymont γεννήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Σπούδασε στην Εθνική Σχολή Τέχνης στο Σίδνεϋ και στο New York Studio School. Είναι καθηγητής ζωγραφικής στο Κολλέγιο Τέχνης του Παρισιού. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 100 ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο Σίδνεϊ, Μπρισμπέιν, Νέα Υόρκη, Γκρίνουιτς CT, Σικάγο, Παρίσι, Αθήνα, Λονδίνο και Βερολίνο. Η εικαστική του δημιουργία κινείται στα όρια μεταξύ αναπαράστασης και αφαίρεσης. Τα έργα τέχνης που εκτίθενται στην παρούσα έκθεση δημιουργήθηκαν στο στούντιο που διατηρεί σε νησί των Κυκλάδων.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Μαΐου και θα είναι επισκέψιμη κάθε Τρίτη 13:00-20:00 και τις υπόλοιπες ημέρες Τετάρτη έως Δευτέρα 09:00-16:00.

Η είσοδος για το Καφέ είναι ελεύθερη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here