16.2 C
Santorini
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΕΟΔΥ: Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό SARS-CoV-2

Share

Σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ παρουσιάζει στοιχεία που αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου Covid-19, με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι σήμερα, Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 (ώρα 15:00).

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της νόσου το τελευταίο 24ωρο, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 2. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2918 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 55.1% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 4, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 179 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι τα 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 12 (75% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των επιβεβαιωμένων θανάτων με Covid-19 είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει τη συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 2.918 κρουσμάτων, τα 637 (21,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, τα 1.695 (58,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 48 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Γεωγραφική διασπορά
Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων Covid-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών Covid-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα).

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 182.423 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 4.811 (2,6%) ήταν θετικά στον κορονοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη