Έκθεση φωτογραφίας “Χρονογραφία” του Robert McCabe στην Αθήνα

Από 14 Δεκεμβρίου 2018 μέχρι 29 Μαρτίου 2019, για τα 180 χρόνια της Αρχαιολογικής Εταιρείας

Με αφορμή τη συμπλήρωση 180 χρόνων από την ίδρυσή της, η εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία ανακοινώνει την έναρξη της έκθεσης φωτογραφιών του κ. Robert McCabe με τίτλο “Χρονογραφία”. Οι φωτογραφίες, οι περισσότερες από τη δεκαετία του ’50, απεικονίζουν αρχαία μνημεία που έχει αποκαλύψει η Εταιρεία.

Ο Robert McCabe υπήρξε δραστήριος φωτογράφος των αρχαιολογικών τόπων από την πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα, το 1954. Για τον McCabe οι ελληνικές αρχαιότητες προσφέρουν άπειρες ευκαιρίες για ενδιαφέρουσες και ευαίσθητες απεικονίσεις. Κάθε ώρα της ημέρας και κάθε μέρα του έτους έχει το διαφορετικό της φως, τον διαφορετικό της ουρανό και τα διαφορετικά της χρώματα ανάλογα με την εποχή. Μια επιλογή φωτογραφιών του εμφανίζεται στο βιβλίο Χρονογραφία και στην έκθεση που ξεκινά σήμερα.

Σαντορίνη 1963. Θέα προς το νοτιά από την αρχαία Θήρα προς την Περίσσα. Από αριστερά προς τα δεξιά Robert Dillon-Corneck και Dr. Allen Tanney

Όλες οι φωτογραφίες διηγούνται την ίδια, απαράλλακτη ιστορία της Ἑλλάδας των αναμνήσεών μας, όπως την έζησαν οι παλιοί, όπως τη ζει ο καθένας μας παίρνοντας κάτι από τον κόσμο του παντοτινού χθες, κοντινού αλλά απρόσιτου.

Η έκθεση ανοίγει μέσα στον καλοκαιρινό ήλιο της Σαντορίνης με δύο νέους που αποθαυμάζουν την ατελείωτη αμμουδιὰ της Περίσσας, την απέραντη θάλασσα και τον κάμπο με τα σχεδιασμένα με το αλέτρι χωράφια. Όταν ο Robert McCabe επισκέφθηκε τη Σαντορίνη, στο νησί δεν είχε αναπτυχθεί ο τουρισμός και ακόμη δεν ήταν γνωστός ο προϊστορικός οικισμός στο Ακρωτήρι. Υπήρχαν όμως τα ερείπια της Αρχαίας Θήρας που είχαν αποκαλυφθεί από τον Hiller von Gaertringen, στη θέση Μέσα Βουνό.

Διάρκεια έκθεσης: 14 Δεκεμβρίου 2018 έως 29 Μαρτίου 2019
Ώρες επισκέψεων: 10:00-18:00 από Δευτέρα έως Παρασκευή
Μέγαρο της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας, Πανεπιστημίου 22
Είσοδος ελεύθερη

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη