21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έκθεση παιδικού σχεδίου “Γίνε Αγάπη” – Επισκέψιμη ως τις 10/7

Share

Άνοιξε χθες τις πύλες της η έκθεση παιδικού σχεδίου “Γίνε Αγάπη” με τις δημιουργίες μικρών μαθητών από τα νηπιαγωγεία και τις τάξεις Α’ και Β’ Δημοτικού της Σαντορίνης και της Θηρασιάς. Τα 800 περίπου έργα των μαθητών εκτίθενται στο Βιομηχανικό Εργοστάσιο Τομάτας “Δ. Νομικός” στη Βλυχάδα. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιουλίου, ώστε να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα έργα των μικρών μαθητών όλοι οι γονείς και φίλοι της παιδικής δημιουργίας.

Τα σχέδια των παιδιών διδάσκουν και αναδεικνύουν, υπενθυμίζοντας και στους μεγαλύτερους, το νόημα της αγάπης. Μέσα από τις αποτυπώσεις τους με την ειλικρινή και ελεύθερη παιδική διάθεση, φέρνουν στις μνήμες των ενήλικων, δικές τους στιγμές της δικής τους παιδικής ηλικίας, επαναφέροντας στην καθημερινότητα το μήνυμα, τη σημασία και την αξία του να αγαπάς.

Η φετινή πρώτη Έκθεση Ζωγραφικής φιλοδοξεί να γίνει θεσμός για τα επόμενα χρόνια, ώστε να συνεχιστεί η παιδική κατάθεση ιδεών και στις επόμενες μαθητικές γενιές των δύο νησιών.

Το απόγευμα της Κυριακής 20/6 έγινε στον προαύλιο χώρο του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας η εναρκτήρια εκδήλωση της δράσης “Γίνε Αγάπη”.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας στάθηκε στο σπουδαίο έργο των εκπαιδευτικών, του οποίου το αποτέλεσμα φαίνεται καλά αποτυπωμένο στα έργα των μικρών μαθητών. Ο Αντιδήμαρχος Θήρας, αρμόδιος για θέματα παιδείας, Γιώργος Στεφανάκης τόνισε πως αυτό είναι το πρώτο βήμα για μια σειρά δράσεων που σχεδιάζει ο Δήμος Θήρας για την τόνωση της συλλογικής δουλειάς μεταξύ των παιδιών και της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενώ ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Θήρας Ζήσης Δρόσος ευχαρίστησε τα παιδιά για τη συμμετοχή τους και τις εκφραστικές δημιουργίες που κατέθεσαν, καθώς και τους εκπαιδευτικούς που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή αυτή την ιδέα.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης, τιμήθηκαν επίσης για τη μεγάλη τους πρόσφορα στον χώρο της εκπαίδευσης, από όλες τις θέσεις που κατείχαν σε όλα τα σχολεία του νησιού, οι διευθυντές σχολείων κ.κ. Δημήτρης Αλεξανδρόπουλος, Σταύρος Διγενής, Ευάγγελος Ζώρζος και Ηλίας Καφούρος.

Η εκδήλωση “Γίνε Αγάπη” συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Θήρας και τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τους Διευθυντές και Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φηρών, των Προϊστάμενων των Νηπιαγωγείων των νησιών μας, σε υλοποίηση της πρότασης της κας Μαρίας Φιλιππαίου.


Ημέρες και ώρες λειτουργίας του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας
Ιούνιος: Τρίτη-Κυριακή 10:00-16:00
Ιούλιος: Τρίτη-Κυριακή 10:00-18:00


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη