Έκθεση ψηφιδωτών από το Σάββατο 6/7 στον Πύργο

Έκθεση με βραβευμένα έργα της ψηφιδογράφου Αναστασίας Νικολάου θα φιλοξενήσει η Εστία Πύργου, από τις 6 έως τις 15 Ιουλίου, στον εκθεσιακό χώρο της πλατείας Πύργου. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα αγάλματα “Κούροι” και ψηφιδωτά έργα (πίνακες και γλυπτά) από τις συλλογές “Ενθαλπία”, “Σπιρίτης”, “Ασταίες/Ακταίες”.

Η εικαστικός ψηφιδογραφίας Αναστασία Νικολάου κατάγεται από τον Πύργο Σαντορίνης και δημιουργεί έργα σύγχρονου ψηφιδωτού τα τελευταία 20 χρόνια.

 

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιήσει επίσης παρουσιάσεις θεωρίας και πρακτικής της εικαστικής ψηφιοποίησης και σεμινάρια ψηφιδοτοποθέτησης για το κοινό. Η θεματολογία των δράσεων, εμπνευσμένη από την θάλασσα, φιλοδοξεί να γαληνεύει τους συμμετέχοντες δίνοντάς τους παλέτες και ψηφίδες να δημιουργήσουν τα μοναδικά τους μοτίβα και χρώματα. Μέσα από την τέχνη της ψηφιδογραφίας, χρησιμοποιώντας υλικά όπως μάρμαρο, γυαλί, σίδερο, ξύλο, ξεπηδούν δημιουργικές τέχνες και τεχνικές, που προωθούν την διατήρηση και διάδοση του πολιτισμού.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα δωρεάν μαθήματα ψηφιδοτοποθέτησης μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή με σειρά προτεραιότητας έως Δευτέρα 8 Ιουλίου, στο τηλέφωνο 6945875289 (κα Αναστασία Νικολάου).

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 6 Ιουλίου στις 20:00.

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη καθημερινά έως τις 15 Ιουλίου, 10:00-14:00 και 17:00.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη