Έκθεση σύγχρονης κεραμικής “Mineral Diaries” στο Ημεροβίγλι

Μια συλλογή έργων τέχνης κατασκευασμένα από ένα σαγηνευτικό μείγμα ορυκτών, μετάλλων και αργίλου, διά χειρός Γιώργου Βαβάτση

Η ατομική έκθεση του Γιώργου Βαβατση με τίτλο Mineral Diaries θα είναι η πρώτη που θα φιλοξενηθεί στον νέο χώρο τέχνης Sealed Earth Gallery, στο Ημεροβίγλι, από τις 17 Ιουνίου μέχρι τις 6 Ιουλίου. Προβάλλοντας το καλλιτεχνικό όραμα του Βαβάτση, η έκθεση θα είναι μια εξερεύνηση στο έδαφος, τα ορυκτά και το μέσο της κεραμικής.

Ο Γιώργος Βαβάτσης είναι γνωστός για την εκτεταμένη έρευνα του για το έδαφος και τα ορυκτά που ενσωματώνει στην τέχνη του. Με μια βαθιά σύνδεση με τη γη, συλλέγει προσεκτικά χώμα και ορυκτά από διάφορες τοποθεσίες σε όλη την Ελλάδα, καταγράφοντας σχολαστικά τις επιμέρους ιστορίες και τα χαρακτηριστικά τους. Αυτά τα ορυκτά γίνονται ένα ημερολόγιο, που καταγράφει το ταξίδι του καλλιτέχνη και παρέχει τη βάση για τις συναρπαστικές δημιουργίες του.

Ο Βαβάτσης αποκαλύπτει μια συλλογή έργων τέχνης κατασκευασμένα από ένα σαγηνευτικό μείγμα ορυκτών, μετάλλων και αργίλου. Η αριστοτεχνική χρήση αυτών των υλικών του δίνει τη δυνατότητα να οπτικοποιήσει τοπία, χρησιμοποιώντας τον πηλό ως μολύβι σχεδίασης και τα ζωντανέψει μέσω της τέχνης του.

Μέσω αυτής της έκθεσης, ο καλλιτέχνης μας καλεί να εμβαθύνουμε στις γεωλογικές διεργασίες που συνέβησαν πολύ πριν από την παρέμβασή μας, ενθαρρύνοντας την κατανόηση της θέσης μας μέσα στον φυσικό κόσμο. Αυτά τα γεωλογικά ημερολόγια αποτυπώνουν την ουσία ενός ατελείωτου ταξιδιού. Τα έργα που δημιουργήθηκαν προς τιμήν τους γιορτάζουν τη διασύνδεση της τέχνης, της φύσης και της ανθρώπινης εμπειρίας, θολώνοντας τα όρια μεταξύ παρελθόντος και παρόντος.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 17/6, στις 19:00.

Επιμέλεια έκθεσης: Λουκία Θωμοπούλου

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη