20.2 C
Santorini
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σαντορίνη: Έκθεση ζωγραφικής “Ανθρώπινο Πέρασμα” από τη Gilda Frumkin

Την Πέμπτη 18/8 τα εγκαίνια

Share

Η έκθεση ζωγραφικής “Ανθρώπινο Πέρασμα” της Gilda Frumkin ταξιδεύει στην Σαντορίνη και θα φιλοξενείται από 17 έως 28 Αυγούστου στον εκθεσιακό χώρο της Εστίας, στην κεντρική πλατεία του Πύργου.

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 18/8, ώρα 20:00.

“Το “Ανθρώπινο Πέρασμα” είναι ένας μεγάλος ενεργειακός κόμβος για το σώμα της Gilda”, σημειώνει η επιμελήτρια της έκθεσης και εικαστικός Γεωργία Τρούλη, και συμπληρώνει: “Εκεί βρίσκουμε την αφήγησή της συμπυκνωμένη, πάντα έτοιμη να μιλήσει, μερικές φορές αντιστέκεται δυνατά σαν πλεγμένη μάζα. Γνωρίζει το πέρασμα των ανθρώπων, υπονοεί τη μελλοντική τους πορεία, τα ίχνη που αφήνει πίσω μια στιγμή στον χρόνο. Στη συνέχεια, φτάνει ως φωτογράφος έτοιμος να συλλέξει και να απομονώσει υπολείμματα και έγγραφα. Τεχνικά, τα συνομολογεί και τα απεικονίζει ευλαβικά. Ο θεατής στέκεται ατενίζοντας και ακούγοντας τη μοναξιά των εικόνων της, υφαίνοντας τις δικές του αφηγήσεις. Στο “Ανθρώπινο Πέρασμα” η ανθρώπινη μορφή παραμένει απούσα. Σε ένα λυρικό και ίσως και “μπεκετικό” τοπίο, κάτι λείπει, υπονοείται ενώ αναμενόταν. Κυρίως, η ανθρώπινη παρουσία.

Παρ’ όλα αυτά, ο ζωγράφος παραμένει εκεί, “κρυμμένος πίσω” ή ατενίζοντας εξαντλητικά. Εξαντλώντας τον εαυτό της μέσα από το άγγιγμα, παρατηρώντας ποιητικά τον χώρο, διαθέτοντας τον χρόνο, για όλα όσα θα έρθουν, για όλα όσα μπορεί να πέρασαν ακάλεστα, για όλα όσα εκτιμάται, σαν τρεμόπαιγμα του “Ανθρώπινου Περάσματος”, αποτυπωμένο στη μνήμη. Αυτοδίδακτη και τρυφερή αλλά με θέληση από πέτρα, εργάζεται διαρκώς για να κατακτήσει τα μέσα έκφρασης και το δικό της ιδίωμα. Στην έκθεση “Ανθρώπινο Πέρασμα”, η Gilda μοιράζεται ένα αντανακλαστικό έργο υψηλής αισθητικής απόλαυσης, επιτρέποντας πολλαπλές και ευέλικτες χρήσεις και εμπειρίες από τον θεατή”.

Διάρκεια έκθεσης: 17-28/8
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή, 10:00-14:00 και 18:00-21:00.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη