Εκτός Φηρών μεταφέρεται η Εθνική Τράπεζα

Τον δρόμο της αποκέντρωσης ακολουθεί και η Εθνική Τράπεζα στη Σαντορίνη, που πρόκειται το προσεχές διάστημα να κλείσει το υποκατάστημα που λειτουργεί εδώ και δεκαετίες στο κέντρο των Φηρών. Μετά την Τράπεζα Πειραιώς, την Alpha Bank και την Eurobank που λειτουργούν εδώ και καιρό καταστήματα στην ευθεία Πύργου-Φηρών, η Εθνική απέκτησε και αυτή νέο χώρο, δίπλα στη Eurobank.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα κεντρικά της Εθνικής Τράπεζας, η απομάκρυνση από το κέντρο προς άλλο σημείο μη κεντρικό, αλλά με ευκολότερη πρόσβαση με το αυτοκίνητο και μεγαλύτερη ευκολία στάθμευσης έχει προβλεφθεί και για άλλα νησιά με έντονη τουριστική κίνηση τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες. Το κλείσιμο του καταστήματος των Φηρών έχει δρομολογηθεί -εκτός απροόπτου- για τις 8 Ιανουαρίου 2021. Πέραν του νέου καταστήματος, η τράπεζα θα συνεχίζει να εξυπηρετεί το κοινό μέσω των ATM και του δικτύου i-bank Pay Spot που θα αναπτύξει για πληρωμή λογαριασμών.

Η επικείμενη απομάκρυνση της τράπεζας από το κέντρο των Φηρών, όπως είναι λογικό, θα έρθει να διαταράξει συνήθειες ετών, τόσο των επαγγελματιών όσο και των κατοίκων του νησιού, που θα πρέπει πλέον να μετακινούνται σε περιοχή που δεν εξυπηρετείται -προς το παρόν τουλάχιστον- από στάση του λεωφορείου και υπάρχουν και οι ανάλογες φωνές διαμαρτυρίας, ωστόσο πλέον η απόφαση είναι ειλημμένη.

Πολλή συζήτηση γίνεται και για το μέλλον του ακινήτου που στεγάζει τώρα το κατάστημα των Φηρών, καθώς πρόκειται για κτήριο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής στο κέντρο της πόλης. Οι προτάσεις περί παραχώρησής του από την τράπεζα και αξιοποίησής του από τον Δήμο για τη μετατροπή του σε πολιτιστικό πολυχώρο είναι μάλλον ευσεβείς πόθοι, καθώς, εδώ και λίγα χρόνια, το ακίνητο δεν ανήκει πλέον στην Εθνική Τράπεζα.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη