Εκτός Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού η Ρωσία

Τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (ΠΟΤ) αποφάσισε χθες (27/4) η έκτακτη γενική συνέλευση του Οργανισμού, μια απόφαση που τίθεται σε άμεση ισχύ.

Η συνέλευση ψήφισε υπέρ της αναστολής με πλειοψηφία άνω των 2/3 των τακτικών μελών που απαιτεί το καταστατικό του ΠΟΤ, επικυρώνοντας την απόφαση που είχε λάβει το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Οργανισμού πριν έναν μήνα.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Στην αρχή της συνεδρίασης η Ρωσία ανακοίνωσε την οικειοθελή της απόσυρση από τον ΠΟΤ. Ωστόσο, βάσει του καταστατικού του Οργανισμού, προβλέπεται ότι η απόσυρση ενεργοποιείται μετά την παρέλευση ενός έτους και κατόπιν έγγραφης ειδοποίησης. Με αυτό το δεδομένο και με στόχο την άμεση αναστολή της ιδιότητας της Ρωσίας ως μέλους του ΠΟΤ, η έκτακτη γενική συνέλευση συνέχισε κανονικά τις εργασίες της και τελικά υπερψήφισε το σχέδιο ψηφίσματος περί αναστολής.

“Τα μέλη του ΠΟΤ έστειλαν ένα σαφές μήνυμα: Ο τουρισμός είναι πυλώνας της ειρήνης και της διεθνούς φιλίας και τα μέλη του πρέπει να υποστηρίξουν αυτές τις αξίες ή να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες, χωρίς εξαιρέσεις. Αυτή η έκτακτη Γενική Συνέλευση δείχνει ότι οι ενέργειες της Ρωσίας δεν έχουν υπερασπιστική γραμμή και είναι αντίθετες με τις αρχές του ΠΟΤ και της διεθνούς διακυβέρνησης”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΠΟΤ Zurab Pololikashvili.

Η Ρωσία δε θα μπορεί πλέον να ασκήσει τα δικαιώματα ή να απολαύσει τα προνόμια της ιδιότητας μέλους του ΠΟΤ. Αυτό σημαίνει ότι δε θα μπορεί να λαμβάνει υπηρεσίες από τον Οργανισμό, συμπεριλαμβανομένης της τεχνικής βοήθειας, ούτε θα μπορεί να συμμετάσχει σε συναντήσεις ή εκδηλώσεις του ΠΟΤ, να προτείνει οποιουσδήποτε υποψηφίους για να υπηρετήσουν στα καταστατικά όργανα του ΠΟΤ ή να ψηφίσει στις εκλογές για τα όργανα του ΠΟΤ ή να προτείνει έναν υποψήφιο για να υπηρετήσει ως γενικός γραμματέας.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη