Εκτός τετράδας ο ΑΟ Θήρας – Πάλεψε αλλά έχασε από τον Παναθηναϊκό

Έφτασε πολύ κοντά στην πρόκριση για το Final 4 του κυπέλλου βόλεϊ γυναικών ο ΑΟ Θήρας, αλλά ηττήθηκε τελικά από τον Παναθηναϊκό με 3-2 σετ (25-22, 17-25, 22-25, 28-26, 15-8) στην Κυψέλη.

Το παιχνίδι δικαίωσε τον χαρακτηρισμό του ως ντέρμπι με τις δύο ομάδες να παλεύουν για τη νίκη-πρόκριση. Καθοριστικό ήταν το 4ο σετ που κατέληξε τελικά στις πράσινες φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια. Στο τάι μπρέικ με ψυχολογικό πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός απέκτησε σαφές προβάδισμα από την αρχή, που διατήρησε μέχρι το τέλος, φτάνοντας στην νίκη που του εξασφαλισε το τρίτο από τα εισιτήρια της τετράδας.

Ήδη στην τελική φάση του κυπέλλου έχουν προκριθεί η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός που νίκησαν χθες Αίαντα Ευόσμου και Θέτιδα Βούλας αντιστοιχα, ενώ το τέταρτο εισιτήριο θα κριθεί σύντομα από τον αγώνα ανάμεσα στην Ηλιούπολη και την Ελπίδα Αμπελοκήπων.

Οι δηλώσεις των προπονητών:
Γιώργος Ρούσης: «Σήμερα ήταν ένα από τα πιο δύσκολα ματς της πορείας του Παναθηναϊκού. Κι αυτό όχι για αγωνιστικούς λόγους αλλά κυρίως για ψυχολογικούς. Αυτό το διάστημα δεν παίζουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας. Η ομάδα αυτή έχει πολύ ταλέντο και δεν έχει δείξει ακόμη αυτά που κάνουμε στις προπονήσεις. Από κει και πέρα πάμε σε ένα φάιναλ φορ και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Τα καταφέραμε όπως και πέρυσι με την ΑΕΚ στο κύπελλο. Κρατάμε την ανατροπή αλλά προχωράμε παρακάτω και έχουμε πράγματα να διορθώσουμε. Πλέον στρέφουμε την προσοχή μας στους αγώνες πρωταθλήματος που ακολουθούν. Για το κύπελλο περιμένουμε την κλήρωση και θα φροντίσουμε να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για το φάιναλ φορ».

Απόστολος Οικονόμου: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την πρόκριση είμαι όμως πολύ περήφανος για τις αθλήτριές μου. Το φτάσαμε πραγματικά στο όριο, αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε το παιχνίδι. Πιέσαμε πολύ μέχρι και το δ’ σετ, αλλά όλα κρίθηκαν στην ρουλέτα. Μας δίνει κουράγιο αυτή η εμφάνιση για να συνεχίσουμε την προσπάθεια που έχουμε κάνει φέτος».


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη