22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση για το Sea Diamond στην Αθήνα

Share

Συνάντηση εργασίας με θέμα το ναυάγιο του Sea Diamond πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17/2/2016 στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας, ο αν. Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης, ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας κ. Γιάννης Θεοτοκάς, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Συρμαλένιος, ο Δήμαρχος Θήρας κ Νίκος Ζώρζος, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Ηλίας Πελέκης, εκπρόσωπος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στελέχη των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ναυτιλίας και εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του Sea Diamond. Η συνάντηση οργανώθηκε με κοινή πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας κ. Γιάννη Θεοτοκά και του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Θήρας κ. Ηλία Πελέκη.

Κατά τη συνάντηση αποφασίσθηκε να συσταθεί ενιαίος φορέας για την ανέλκυση του Sea Diamond, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται η μορφή του και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα λειτουργήσει.

Να σημειώσουμε ότι την άποψη για σύσταση ενιαίου φορέα, για να επισπεύσει τις διαδικασίες της ανέλκυσης, είχε διατυπώσει ήδη από το περασμένο Αύγουστο, ο αν. Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
Διαφήμιση

Σαντορίνη