14.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εκτόξευση της πρώτης διαστημικής αποστολής στον Άρη για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Share

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εκτόξευσαν σήμερα νωρίς το πρωί την πρώτη διαστημική αποστολή τους στον Άρη, σε μια προσπάθεια να αναπτύξουν άμεσα τις επιστημονικές και τεχνολογικές τους δυνατότητες και να ξεπεράσουν την εξάρτησή τους από το πετρέλαιο.

Το διαστημικό σκάφος “Hope” των ΗΑΕ εκτοξεύτηκε από το Διαστημικό Κέντρο Τανεγκασίμα της Ιαπωνίας στη 01:58 μετά τα μεσάνυχτα (ώρα ΗΑΕ) για ένα επτάμηνο ταξίδι προς τον κόκκινο πλανήτη, όπου θα τεθεί σε τροχιά για ένα αρειανό έτος (687 γήινες μέρες) και θα στέλνει πίσω στη Γη δεδομένα για την ατμόσφαιρά του.

Η πρώτη εκτόξευση αραβικής διαστημικής αποστολής στον Άρη είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 14 Ιουλίου, αλλά αναβλήθηκε δύο φορές εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.

Ανάλογες αποστολές στον Άρη έχουν προγραμματίσει για τις επόμενες ημέρες, στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, οι Ηνωμένες Πολιτείες με το Perseverance Rover της NASA και η Κίνα με το China’s Tianwen 1, προκειμένου να εκμεταλλευτούν και αυτές το χρονικό “παράθυρο” που η Γη και ο Άρης είναι πιο κοντά, ώστε το ταξίδι να γίνει λίγο συντομότερο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και CNN


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Αλφαβητάρι Γαστρονομίας Γιώργου Πίττα

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη