Σαντορίνη: Έκτροπα στην μαθητική παρέλαση του Εμπορείου – Καταδίκη από το Υπουργείο Παιδείας

Την ακύρωση της μαθητικής παρέλασης για την επέτειο του ΟΧΙ στο Εμπορείο, προκάλεσαν 20 περίπου άτομα, μεταξύ αυτών και μέλη της Χρυσής Αυγής, που δημιούργησαν ένταση και επεισόδια. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από την αριστούχο μαθήτρια της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Εμπορείου που ορίστηκε, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ως σημαιοφόρος του σχολείου, η οποία είναι αλβανικής καταγωγής.

Γονείς, καθηγητές και αστυνομία προσπάθησαν να επαναφέρουν την τάξη και να καθησυχάσουν τα τρομαγμένα παιδιά που ετοιμάζονταν για την παρέλαση, ωστόσο υπό τον φόβο εκτενέστερων επεισοδίων, η παρέλαση ματαιώθηκε.

[adning id="140783"]

Η κατάσταση στο Εμπορείο μύριζε μπαρούτι από την προηγούμενη εβδομάδα, αφού ορισμένοι από τους μαθητές του σχολείου αλλά και γονείς είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους στην προοπτική της παρέλασης της σημαίας στα χέρια της Αλβανίδας μαθήτριας.

Για μια ακόμα φορά, ένα μικρό μέρος της κοινωνίας συμπεριλαμβανομένων αρκετών γονέων, εξέφρασαν ανοικτά τη διαφωνία τους στο ότι την ελληνική σημαία δικαιούνται να την κρατούν όλα τα παιδιά που μετέρχονται της ελληνικής παιδείας στα ελληνικά σχολεία, ανεξάρτητα από την καταγωγή τους, το χρώμα τους, τη θρησκεία τους κλπ. Και αυτό σε μια περιοχή όπως η Σαντορίνη όπου ζουν χιλιάδες άνθρωποι αλλοδαπής καταγωγής, κυρίως αλβανικής, όπου εργάζονται, ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, έχουν οικογένειες, σπουδάζουν, ψηφίζουν και γενικότερα μετέχουν ενεργά και ισότιμα στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου.

[adning id="140783"]


Τα επεισόδια καταδίκασε με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: “Η σημερινή παρεμπόδιση της τελετής εορτασμού της εθνικής επετείου στο Εμπορειό Σαντορίνης που επιχείρησαν μέλη της Χρυσής Αυγής με πρόσχημα ότι ο σημαιοφόρος δεν ήταν ελληνικής καταγωγής αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της περιφρόνησης τους για την ηρωϊκή αντίσταση της πατρίδας μας στα φασιστικά και ναζιστικά στρατεύματα. Οι άνθρωποι αυτού του τόπου νίκησαν το φασισμό και θα το ξανακάνουν όποτε χρειαστεί. Τη σημαία έχουν δικαίωμα να κρατήσουν όλα τα παιδιά που μοιράζονται στα σχολεία μας “την ημετέρα παιδεία”. Οι θρασύδειλες πράξεις πατριδοκαπηλίας δεν έχουν χώρο στην ελληνική κοινωνία και εκπαίδευση. Συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Εμπορειού για την ψύχραιμη και υπεύθυνη στάση που κράτησαν. Οι σχολικές τους κοινότητες έχουν την πλήρη συμπαράσταση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε κινήσεις προστασίας τους σε κάθε επίπεδο και με κάθε τρόπο”.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη