Ελέγχους Covid-19 στις πύλες εισόδου της Σαντορίνης ζητά ο Μ. Ορφανός

Την ανάγκη να καταστεί η Σαντορίνη ξανά υγειονομικά ασφαλής προορισμός, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, επισημαίνει με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ ο δημοτικός σύμβουλος Θήρας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΤΩΡΑ! για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά”, Μανόλης Ορφανός.

Εκφράζοντας την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας αλλά και τη βεβαιότητά του ότι η πρόσφατη έξαρση του κορονοϊού στη Σαντορίνη συνδέεται με τη μετακίνηση πολιτών από και προς το νησί, ο κος Ορφανός ζητά την μόνιμη εγκατάσταση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο αεροδρόμιο και στο λιμάνι, που θα διενεργεί ελέγχους για Covid-19, ώστε να αφενός να προλαμβάνεται η διασπορά, αφετέρου να διαδοθεί το μήνυμα της υγειονομικής ασφάλειας του νησιού.

Στην επιστολή του αναφέρει:

“Η Σαντορίνη, ως ένας από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, ο πρώτος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη και δη από τους κορυφαίους της Ελλάδας, θα πρέπει άμεσα να καταστεί και πάλι μέχρι το άνοιγμα της νέας τουριστικής περιόδου ως ο πλέον ασφαλής υγειονομικά προορισμός. Το νησί άλλωστε δίνει τον πλέον θετικό τόνο στα ετήσια έσοδα της χώρας μας, τα οποία δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα. Η ζωτικής σημασίας κινητοποίηση σας, θα βοηθήσει, ώστε μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού να προτιμήσουν όπως κάθε χρόνο το νησί, το οποίο άλλωστε προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική και απαράμιλλη ομορφιά, από οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου και αν έρχονται αυτοί.

Για τους παραπάνω λόγους, και φυσικά λόγω της ευαισθησίας που είμαι βέβαιος πως σας διακρίνει στα θέματα αυτά, θα παρακαλούσαμε θερμά, να εξετάσετε με τη δέουσα προσοχή το ζήτημα, και ει δυνατόν, να εγκαταστήσετε στο νησί μας, σε όλες τις πύλες εισόδου και εξόδου -λιμάνι και αεροδρόμιο- και για όσο χρόνο χρειαστεί, μόνιμους ελεγκτές, που θα ελέγχουν με τεστ COVID-19 την πορεία της πανδημίας, έτσι ώστε το μήνυμα της υγειονομικής ασφάλειας του νησιού να φτάσει παντού”.

Όπως τονίζει, μια τέτοια ενέργεια θα ενίσχυε την εικόνα της ασφαλούς τουριστικής περιόδου που έχει ανάγκη η χώρα την κρίσιμη αυτή περίοδο, θυμίζοντας πως το περασμένο καλοκαίρι ο Πρωθυπουργός επέλεξε να ανοίξει την τουριστική περίοδο από τη Σαντορίνη, “αναδεικνύοντας και σηματοδοτώντας την ποιότητα του νησιού μας, την ασφάλεια της υγείας, και την προστασία από την πανδημία που μπορεί να εξασφαλίσει η χώρα μας για τους επισκέπτες της”.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη