Ελληνορωσικό συνέδριο στη Σαντορίνη, στις 2-3/10

Στο πλαίσιο του επίσημου εορτασμού του “2021 Έτους Ιστορίας Ελλάδας Ρωσίας”, ο Δήμος Θήρας και το Κέντρο Ελληνο-Ρωσικών Ιστορικών Ερευνών (ΚΕΡΙΕ) συνδιοργανώνουν επιστημονικό συνέδριο στη Σαντορίνη με θέμα: “Σαντορίνη και Ρωσία”.

Στο επίκεντρο των επιστημονικών ανακοινώσεων που θα παρουσιαστούν στο συνέδριο θα βρεθούν οι μακροχρόνιες και παλαιές στενές σχέσεις της Σαντορίνης με τη Ρωσία, ειδικά κατά τον 18ο μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα, στους τομείς της Εκκλησίας, των εμπορικών και ναυτιλιακών συναλλαγών, όπως επίσης η εγκατάσταση σημαντικών Θηραίων επιχειρηματιών στη Ρωσία.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 2-3 Οκτωβρίου, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας, του Συλλόγου Ελληνο-Ρωσικής Φιλίας, του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, του Λαογραφικού Μουσείου Σαντορίνης “Εμμ. Α. Λιγνός”, του Ναυτικού Μουσείου Οίας, της Θηραϊκής Εταιρείας Επιστημών Γραμμάτων και Τεχνών, του Ψηφιακού Αρχείου Θήρας και της Εστίας Πύργου και υπό την αιγίδα της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, ενώ το “παρών” θα δώσει και εκπρόσωπος της Πρεσβείας.

Στις εκδηλώσεις του συνεδρίου περιλαμβάνεται και ειδική ξενάγηση σε εκκλησίες της Σαντορίνης, όπου σχετική έρευνα του ΚΕΡΙΕ εντόπισε και κατέγραψε έναν σπάνιο πλούτο ρωσικής προέλευσης ιερών σκευών και κειμηλίων. Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο εδώ.

Στο συνέδριο θα τηρηθούν αυστηρά τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη