Εμπλοκή στη μίσθωση ακινήτου για τη μεταστέγαση του Δήμου Θήρας

Ως άκυρη έκρινε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου (ΑΔΑ) την από 27/9/22 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θήρας για την έγκριση 12ετούς μίσθωσης ακινήτου που θα στεγάσει τις υπηρεσίες του.

Το σκεπτικό της ΑΔΑ, που οδήγησε στην ακύρωση της απόφασης, αναφέρεται στη συμμετοχή της Αντιδημάρχου Θήρας Σοφίας Κίτσου τόσο στην Επιτροπή Διενέργειας Δημοπρασιών για τη μίσθωση του ακινήτου ως τακτικό μέλος αυτής, όσο και στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ως Πρόεδρος (αντικαθιστώντας τον Δήμαρχο), με την οποία αποφασίστηκε η έγκριση του πρακτικού της διενέργειας δημοπρασίας και η κατακύρωσή της.

“Υφίσταται ταύτιση μεταξύ μελών που συμμετείχαν τόσο στο συλλογικό όργανο της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θήρας, το οποίο έχει αποφασιστική αρμοδιότητα, όσο και στο γνωμοδοτικό όργανο της Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών για τη μίσθωση ακινήτου, τη γνώμη του οποίου λαμβάνει υπόψη το αποφασίζον, κατά παράβαση της παρ. 1 του άρθρου 7 του ν. 2690/1999 για την αμεροληψία των οργάνων της διοίκησης”, περιγράφει αναλυτικά η ΑΔΑ στο σκεπτικό της απόφασή της.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θήρας είχε εγκρίνει ομόφωνα στις 27/9 το πρακτικό διενέργειας της μειοδοτικής, φανερής και προφορικής δημοπρασίας για τη μίσθωση ακινήτου, με σκοπό τη στέγαση υπηρεσιών του Δήμου Θήρας, σύμφωνα με το οποίο μοναδική προσφορά δόθηκε από τη σύμπραξη των εταιρειών “Ε. Δημητροκάλης και ΣΙΑ Α.Ε.” και “Θηραϊκά κτίρια Α.Ε.”, για ακίνητο που βρίσκεται στην περιοχή “ΠΟΣΤΕΣ” Καρτεράδου. Η δημοπρασία κατακυρώθηκε στην εν λόγω σύμπραξη με μηνιαίο μίσθωμα 27.000 € για 12 χρόνια.

Το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Νίκος Ζώρζος είχε ψηφίσει “παρών”, διότι -όπως είχε πει- δεν είχε δει την έκθεση καταλληλότητας του ακινήτου, άδεια οικοδομής και γενικά τον φάκελο της εν λόγω δημοπρασίας.

Ο Δήμος Θήρας μπορεί να προσφύγει κατά της ακυρωτικής απόφασης της ΑΔΑ εντός ενός μήνα.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη