Εμπρηστική επίθεση στο κτήριο του Real Group

Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε σήμερα (13/7) τα ξημερώματα στο κτήριο που στεγάζονται τα γραφεία των Real FM και Real News, στο Μαρούσι. Η πυρκαγιά που ξέσπασε προκάλεσε σημαντικές ζημιές στους τρεις ορόφους του κτηρίου, ενώ μία εργαζόμενη απεγκλωβίστηκε με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, προκειμένου να της παρασχεθούν προληπτικά οι πρώτες βοήθειες. Στο σημείο έχουν εντοπιστεί υπολείμματα αυτοσχέδιου μηχανισμού και συγκεκριμένα τρία γκαζάκια με ταινία.

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα της Κρατικής Ασφάλειας που ανέλαβε την υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης, οι αξιωματικοί της οποίας, στο πλαίσιο της προανάκρισης, αναζητούν -εκτός των άλλων- υλικό από κάμερες στη λεωφόρο Κηφισίας και την περιοχή του Αμαρουσίου με την ελπίδα ότι θα βρουν στοιχεία για τους δράστες.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Σε επικοινωνία που είχε με τον επικεφαλής του Real Group, δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη συμπαράστασή του, αλλά και τη διαβεβαίωση ότι η Πολιτεία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη. Στην ίδια ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του Μεγάρου Μαξίμου επισημαίνεται ότι “κάθε απόπειρα τρομοκράτησης δημοσιογραφικών φωνών πέφτει στο κενό. Κάθε στοχοποίηση δημοσιογράφων είναι απολύτως καταδικαστέα”.

Την επίθεση καταδίκασαν απερίφραστα και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εκφράζοντας την συμπαράστασή τους προς τους εργαζόμενους και τους δημοσιογράφους του Real Group.

Την ισχυρή καταδίκη της για το “σοκαριστικό” χτύπημα στο ραδιόφωνο του Real fm, εξέφρασε από το Λουξεμβούργο και η αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδια για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Βέρα Γιούροβα. Κληθείσα να σχολιάσει το χτύπημα στο κτήριο του Real Group, η Βέρα Γιούροβα δήλωσε τα εξής: “Είναι ακόμη μια υπενθύμιση για όλους μας ότι πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερα για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των δημοσιογράφων και την ασφάλεια των ΜΜΕ. Αυτή η επίθεση είναι σοκαριστική. Την καταδικάζω ισχυρά, όπως και οι ελληνικές Αρχές”.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη