Εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού οι κάτοικοι της Θηρασιάς

Την ευκαιρία να εμβολιαστούν μαζικά κατά της νόσου Covid-19 είχαν σήμερα οι κάτοικοι της Θηρασιάς. Με βάση τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, σε μικρά νησιά κάτω των 1.000 κατοίκων προβλέπεται οριζόντιος εμβολιασμός για όλο τον μόνιμο πληθυσμό άνω των 18 ετών που το επιθυμεί, ανεξάρτητα από την ηλικία ή την επαγγελματική ιδιότητα, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει για την υπόλοιπη χώρα, όπου η προτεραιοποίηση έχει γίνει με κριτήρια ηλικιακά, ιατρικά (ευπαθείς ομάδες) ή επαγγελματικά (υγειονομικοί).

Κλιμάκιο του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας βρέθηκε σήμερα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Θηρασιάς, πραγματοποιώντας 132 εμβολιασμούς πρώτης δόσης του εμβολίου της Pfizer σε κατοίκους του νησιού. Η δεύτερη δόση θα ακολουθήσει σε τρεις εβδομάδες, οπότε το κλιμάκιο θα ξαναβρεθεί στο νησί. Τότε θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την πρώτη δόση και όσοι κάτοικοι δεν το είχαν αποφασίσει μέχρι σήμερα. Προς το παρόν, σύμφωνα με τον Διοικητή του ΓΝΘ Βασίλη Μαλαματένιο, η εμβολιαστική κάλυψη του νησιού είναι λίγο παραπάνω από το 70%.

Στο μεταξύ, στη Σαντορίνη συνεχίζεται χωρίς προβλήματα ο εμβολιασμός των 75 ετών και άνω, ενώ από την περασμένη Παρασκευή που άνοιξε η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες, προγραμματίζονται τα σχετικά ραντεβού, με προτεραιότητα στους νεφροπαθείς. Η ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών που μπορεί να εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca, δεν εξυπηρετείται στη Σαντορίνη, καθώς δεν έχει ανοίξει δεύτερο παράλληλο εμβολιαστικό κέντρο. Με την ενοποίηση των δύο συστημάτων εμβολιασμού που θα γίνει στις αρχές Απριλίου, θα μπορούν και οι 60-64 να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό με το εμβόλιο της Pfizer, στο νοσοκομείο του νησιού.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι στιγμής στην ΠΕ Θήρας έχουν γίνει συνολικά 1.586 εμβολιασμοί (1.139 1ης δόσης και 447 2ης δόσης). Εκτός από τους 132 που έγιναν σήμερα στη Θηρασιά, οι υπόλοιποι αφορούν τη Σαντορίνη, καθώς τα υπόλοιπα νησιά της ΠΕ Θήρας δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί.

Ξεπέρασαν το 1 εκατ. οι εμβολιασμένοι με τουλάχιστον μια δόση εμβολίου
Συνολικά στη χώρα μέχρι σήμερα περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 1.503.487 εμβολιασμοί (1.018.675 εμβολιασμοί 1ης δόσης και 484.812 εμβολιασμοί 2ης δόσης).


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη