Ένα κυκλαδίτικο σπίτι από την Οία πρωταγωνιστεί στο Google Earth

Ένα όμορφο και παραδοσιακό σπίτι της Οίας επέλεξε η Google ως χαρακτηριστικό κυκλαδίτικο σπίτι και το συμπεριέλαβε στην επιλογή This is Home από την ενότητα Voyager του Google Earth.

Το νέο Google Earth που λανσαρίστηκε από την Google τον περασμένο Απρίλιο, δίνει μέσω της ενότητας Voyager τη δυνατότητα για εικονικά ταξίδια και ξενάγηση σε διάφορα ενδιαφέροντα σημεία του πλανήτη. Σε πρώτη φάση, το This is Home παρουσίαζε πέντε παραδοσιακά σπίτια ανά τον κόσμο και πριν λίγες εβδομάδες εμπλουτίστηκε με 22 ακόμα, μεταξύ αυτών και το παραδοσιακό σπίτι της αρχιτέκτονα κας Βούλας Διδώνη στην Οία.

Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν τρισδιάστατα μέσα στους χώρους του σπιτιού, που πριν την ανακαίνισή του λειτουργούσε ως αρτοποιείο και μέσα από τη συνοδευτική περιγραφή να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για τα στοιχεία που διατηρήθηκαν από το αρχικό κτίσμα, καθώς και πληροφορίες για την παραδοσιακή αρχιτεκτονικής της Οίας και της Σαντορίνης γενικότερα.

Το κυκλαδίτικο σπίτι μαζί με ένα άλλο στη Γροιλανδία είναι τα μοναδικά που παρουσιάζονται στην Ευρώπη. Δείτε το από εδώ.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη