Benched: Ένα παγκάκι κοινωνικής αποστασιοποίησης σε καιρούς πανδημίας

“Διατηρούμε αποστάσεις ασφαλείας για να μη μεταδίδεται ο ιός, αλλά πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι δεν αποστασιοποιούμαστε ως άνθρωποι από τον πλησίον μας”. Ανταποκρινόμενη σε αυτή την ανάγκη, ομάδα σχεδιαστών του Studio 212 Fahrenheit, με έδρα την πόλη Χρόνινγκεν της Ολλανδίας, δημιούργησε το παγκάκι “Benched”.

Το μήκος του είναι δυόμισι μέτρα και το μεσαίο τμήμα του -ακριβώς ενάμισι μέτρο- είναι κατασκευασμένο από στιλβωμένο ανοξείδωτο χάλυβα. Αυτό το τμήμα είναι “αόρατο” λόγω του ότι λειτουργεί ως καθρέφτης. Μόνον η δεξιά και αριστερή άκρη μοιάζουν με παγκάκι, όπου θα κάτσουν να ξαποστάσουν οι περαστικοί.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς, το παγκάκι μπορεί να το δει κανείς ως συμβολική αναπαράσταση των καιρών μας, καθώς ζούμε σε μια “κοινωνία ενάμισι μέτρου” λόγω της πανδημίας Covid-19. Επιτρέπει συναντήσεις με φίλους, με μέλη της ευρύτερης οικογένειάς μας, αλλά και με αγνώστους που θα κάτσουν στο ίδιο παγκάκι με εμάς. Εξασφαλίζει ότι ακόμη και σήμερα μπορούμε να συναντήσουμε κάποιον άλλο, ακόμη και από απόσταση.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη