Έναρξη λειτουργίας για τον βρεφονηπιακό σταθμό στο Εμπορείο

Μετά από πολλά χρόνια αναμονής, τη Δευτέρα 10/1/22 ξεκίνησε τη λειτουργία του ο βρεφονηπιακός σταθμός του Εμπορείου, ο οποίος φιλοξενεί 50 νήπια, από 2,5 ετών μέχρι την ηλικία εγγραφής τους σε νηπιαγωγείο και 24 βρέφη από 18 μηνών. Ήδη από την περασμένη Δευτέρα, τα παιδάκια βρίσκονται σε διαδικασία προσαρμογής στο νέο γι’ αυτά περιβάλλον.

Όπως έκανε γνωστό ο Οργανισμός Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας του Δήμου Θήρας, “κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών και σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας, τακτοποιήθηκαν οι κατασκευαστικές ανορθογραφίες και εκδόθηκε η σχετική άδεια λειτουργίας του Σταθμού. Παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας και των καθυστερήσεων που αντιμετωπίσαμε λόγω αυτών, μέσα στο 2021 αποκτήθηκε ο αναγκαίος εξοπλισμός (έπιπλα, σκεύη, συσκευές) και υλοποιήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες για την πρόσληψη του προσωπικού”.

Για τις ανάγκες λειτουργίας του σταθμού, έχουν προσληφθεί συνολικά 14 άτομα προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων (βρεφονηπιοκόμοι, βοηθοί βρεφονηπιοκόμοι, προσωπικό καθαριότητας, γενικών καθηκόντων, μάγειρας και βοηθός μάγειρα).

Επόμενος στόχος της διοίκησης του Οργανισμού, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων δομών με ανακαίνιση και προμήθεια εξοπλισμού όπου χρειάζεται, καθώς και την δημιουργία κέντρων δημιουργικής απασχόλησης (ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠμεΑ).

Το χρονικό υλοποίησης του βρεφονηπιακού σταθμού Εμπορείου
Με ανακοίνωσή της, η Θηραϊκή Πολιτεία εξέφρασε την ικανοποίησή της για την έναρξη λειτουργίας του σταθμού, 25 χρόνια απ’ όταν ξεκίνησε η κατασκευή του, και παρουσίασε σε ένα σύντομο βίντεο το χρονικό της υλοποίησης του έργου.

Όπως αναφέρει, ο σταθμός ξεκίνησε να χτίζεται το 1997 επί προεδρίας Ρένας Γρίβα, σε οικόπεδο που δώρισε η κα Κάκη Νούσσια. Αφού κατασκευάστηκε ο σκελετός του κτηρίου, οι εργασίες σταμάτησαν για αρκετά χρόνια μέχρι που το 2011 επί Δημαρχίας Νίκου Ζώρζου επιδείχθηκε εκ νέου ενδιαφέρον. Από το 2012 μέχρι το 2016 έγιναν, με τη συνεργασία της κας Τόνιας Νούσσια, οι αναγκαίες διαδικασίες για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπήρχαν, κυρίως λόγω λανθασμένης χωροθέτησης. Το 2017 το έργο δημοπρατήθηκε με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ Νοτίου Αιγαίου ύψους 2.150.000 ευρώ. Το 2018 ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής, έως το 2020 που το έργο ολοκληρώθηκε.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη