Σαντορίνη: Έναρξη λειτουργίας τμήματος ιστιοπλοΐας για ΑμεΑ

"Αθλητισμός για όλους" στην πράξη

Τμήμα ιστιοπλοΐας για ΑμεΑ πρόκειται να ξεκινήσει πολύ σύντομα στη Σαντορίνη, όπως έκανε γνωστό ο Ναυτικός Όμιλος Σαντορίνης (ΝΟΣ), ο οποίος έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα “Blue Mediterraneo” της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας με αναπηρίες και στοχεύει στην ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας για ΑμεΑ πανελλαδικώς. Στόχος είναι να ενισχυθεί η δυνατότητα προσβασιμότητας και εξοικείωσης με τη θάλασσα και το άθλημα της ιστιοπλοΐας με ευχάριστο και συνάμα ασφαλή τρόπο.

“Ο κόσμος της θάλασσας και της ιστιοπλοΐας δεν κάνει διακρίσεις, είναι ανοιχτός σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας ή αναπηρίας. Η επαφή με τη θάλασσα λειτουργεί θεραπευτικά, χαρίζοντας την ελευθερία και την κινητικότητα που συχνά λείπουν από τη ζωή των ανθρώπων με αναπηρία και η δραστηριότητα στη θάλασσα ενισχύει την κοινωνικοποίηση και τη σωματική ενδυνάμωσή τους”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΝΟΣ, καλώντας παράλληλα τους φορείς και τους κατοίκους της Σαντορίνης να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Άτομα με κινητική αναπηρία, κάθε ηλικίας, που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της ιστιοπλοΐας, μπορούν να επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2286186656 ή 6944371312.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη